OSTAVILI DIJETE U VRUĆEM AUTOMOBILU U ZADRU: Dramatična situacija na parkingu, policija pola sata tragala za roditeljima.

Roditelji iz Češke ostavili dijete u vrućem autu na parkingu Lidla u Ulici kneza Ljudevita Posavskog u Zadru.

Čitatelj portala Bjelovar.live, koji se trenutno nalazi u Zadru, ispričao je kako je svjedočio postupanju policije na parkingu Lidla zbog dojave da se dijete nalazi u autu parkiranom ispod nadstrešnice, ali nezaštićeno od sunca.

Danas je u Zadru temperatura iznosila 32 stepena Celzijeva, a na portalu Vrijeme.net stoji da je “stvarni osjećaj” bio 36 Celzijevih stepeni.

Bjelovar.live piše da je neko vjerovatno čuo djetetov plač i vidio da su po velikoj vrućini prozori na autu bili zatvoreni.

Bjelovarčanin je ispričao kakvoj je sceni svjedočio u Zadru. Poslao je fotografiju s parkinga na kojoj se vidi vozilo hitne pomoći.

“Na mjesto događaja je stigla policija. Na sreću, vrata auta nisu bila zaključana pa su dijete odmah izvadili i predali radnicima hitne medicinske pomoći koja je također brzo došla.

Na sreću, sve je dobro završilo. Osim što je policija nakon intervencije još pola sata po Lidlu tražila roditelje.

Ne mogu zamisliti u kakvom bi stanju bilo dijete da je toliko još moralo ostati u zatvorenom autu”, ispričao je muškarac za Bjelovar.live