HRVATSKI PAR ŠOKIRAN CIJENAMA U SRBIJI: Skijački odmor s nevjerovatnim računom za kafu..

Nakon nove godine brojni Hrvati su se uputili na skijališta diljem Europe kako bi uživali u skijanju i sanjkanju na snježnim padinama.

Iako su među našim građanima i dalje najpopularniji Kronplatz, Bad Kleinkirchheim, Nassfeld, Mariborsko Pohorje, sve je više onih koji na uživanje u snježnim radostim idu u Srbiju, konkretno na Kopaonik.

Jedan bračni par iz Zagreba koji je proveo vikend na Kopaoniku iznenadio se cijenama na tom srpskom skijalištu. Noćenje u hotelu na 1 650 metara visine platili su nešto više od 220 eura.

“U cijenu su bili uključeni doručak i večera, ali isto je dosta. Sami smo krivi jer smo rezervirali u zadnji tren, vjerojatno smo mogli proći i povoljnije”, kaže Matea dodajući da je mislila da su cijene u Srbiji nešto povoljnije nego u Hrvatskoj.

“Na Platku smo dnevnu kartu vikendom plaćali nešto više od 20 eura, dok smo u Srbiji dnevnu kartu platili 40 eura”, objašnjava ova Zagrepčanka koja već godinama pohodi sklijališta diljem Europe i dobro je upoznata s cijenama u najpoznatijim europskim skijalištima.

U hotelu u kojem su odsjeli nije bilo velike gužve, a djelatnici s kojima je razgovarala kažu da su ove godine dosta digli cijene, pa je stoga bilo i manje ljudi. Prošlih godina su prema njihovim riječima stalno bile gužve, ali sada su se razbježali u potrazi za skijalištima s nešto povoljnijim cijenama.

Slovenci nas i dalje blokiraju! Zna li potpredsjednik Plenkovićeve Vlade što nam rade susjedi?

Naime, kako kaže Matea, nisu visoke samo cijene hotela i ski karte, skupo ćete platiti i hranu. Porcija jaja s kobasicom dođe nešto manje od šest eura, a toliko ćete platiti i juhu. Čak je i kava poskupjela.

“Jednu kavu smo platili više od pet eura, a toliko nismo plaćali čak ni na austrijskim skijališta. Ne znam kako Srbi sa svojim niskim plaćama mogu sebi priuštiti te visoke cijene”, zaključila je Matea.