Iskoristite KUHINJU za Jačanje Vaše LJUBAVI: Psiholozi tvrde da ZAJEDNIČKO KUVANJE pozitivno utiče na vezu!…

Kada je riječ o kuhanju u vezama ili braku, može doći do napetosti oko odlučivanja što pripremiti za večeru ili ko će preuzeti kulinarski zadatak. Ipak, prema stručnjaku za odnose, zajedničko kuhanje zapravo može biti veoma korisna praksa.

“Stvaranje Veze Kroz Deljenje Aktivnosti”

“Dijeljenje zajedničkih navika i aktivnosti unutar doma ima potencijal da ojača vezu između partnera. Kreiranje uspomena u okruženju doma igra ključnu ulogu u negovanju veze, budući da prioritet koji pridajete jedno drugome izgrađuje osećaj ljubavi,” ističe Džejmi Bronstein, terapeut za partnerske odnose, kao što piše Brides.

“Povoljnosti Kuhanja U Paru”

“Bilo da oba partnera uživaju u kuvanju ili jedan partner provodi više vremena za šporetom, veza može značajno profitirati od ove prakse.”

“Izražavanje Ljubavi Kroz Dela Brige”

“Bez obzira da li pripremate obrok za voljenu osobu ili kuvate zajedno, dijelite, dajete i primate ljubav. Pronalaženje zajedničkog jezika putem hrane predstavlja predivan način da izrazite duboko osećanje prema jedno drugome, a napraviti nešto za osobu koju volite predstavlja jedan od najiskrenijih načina pokazivanja zahvalnosti.”

“Razvijanje Timskog Duha”

“Kuvanje zajedno predstavlja odličan način za razvoj timskog duha – veština koja se može primijeniti u mnogim sferama veze. Komunikacija će biti ključna, odgovornosti će se deliti, a možda će se čak razviti i strpljenje!”

Izvor: vecernjenovosti.ba