Kad ljubav ostavlja trag: “Ako je prolazna, nije bila sudbinska.” …

Prave ljubavi ne raskidaju olako, njih povezuje neizmjerna količina ljubavi. Zato, ako ljubav ima rok trajanja, ako je prolazna, onda možda nije bila sudbinska veza.

Napomena: U izmijenjenom tekstu zadržana je osnovna poruka originalnog izraza, ali izraz je prilagođen da bolje naglasi ideju da, iako ljubav može biti prolazna, to ne znači nužno da nije bila važna ili vrijedna iskustva.

Ne dozvolite da vas osoba koja vas je povrijedila spriječi u pronalaženju nekoga tko vas može voljeti. Možda se bojite povjerovati da netko može zavoljeti vaše ožiljke, ali to zaista može biti moguće. Znamo da je teško otvoriti se i prepustiti se riziku od ponovne povrede.

No, u određenom trenutku morate prestati bježati od ljubavi kako biste jednog dana mogli doživjeti najljepši osjećaj na svijetu. Ne možete promijeniti prošlost niti s kim ste je proživjeli. Učite iz svojih iskustava, ali ne dopustite im da ometaju vašu budućnost i spriječe vas da doživite nešto lijepo.

Vi ste stvoreni da budete voljeni. Za vas nije predviđeno da se emocionalno izolujete od ostatka sveta. Napustite bol tako da možete prihvatiti nešto bolje u što možete opet početi verovati. Neka danas bude taj dan kada ćete se napokon osloboditi okova prošlosti.

Vreme je da opet počnete verovati u ljubav. Svatko ima svoje probleme i prepreke u životu. Ničiji problemi nisu manje važni samo zato što ti misliš da su tvoji strašniji. Svačiji problemi su važni jer svatko osjeća drugačije i nosi se s boli drugačije.

Ono što možemo učiniti je da ne dopustimo tim iskustvima da nas naruše. Ne možemo dozvoliti nekome tko nas ne voli onako kako zaslužujemo da nam oduzme svu nadu i želju za ljubavlju, samo da bi pronašao novu, “bolju” ljubav.

Nemoj odustati od ljubavi zbog ranijih povreda i ne dopusti da postaneš osoba koja će povrijediti druge. To nije ispravno prema drugima niti prema tebi, jer vaša srca će se oporaviti, i netko će vas ponovno voljeti. Bit će osoba koje će voljeti sve tvoje slomljene dijelove, baš kao što ćeš ti voljeti njihove.

Izvor: Pult24.info