Kada Bojler više Troši – Stalno Uključen ili Povremeno Paljenje?”

Stalno se pitate kada i koliko dugo uključivati bojler uz to što više uštediti. Kako se više štedi, ako je bojler uključen 24 sata ili ako ga uključujete samo tokom jeftine tarife?

Osim uštede, tu je i pitanje trajanja “života” bojlera, ali na kraju nas sve dovodi do istog ishoda, a to je tanji novčanik.

Internet forumi su prepuni savjeta, a neke su davali majstori pa prenosimo njihove preporuke.

Ako u domaćinstvu živi samac ili samo bračni par, najbolje je da bojler uključuju po potrebi, dok je struja jeftina. Ako je višečalana porodica u pitanju, više ćete uštediti ako je bojler stalno uključen, prenose mediji.

Takođe, zavisi da li se voda iz bojlera koristi samo za tuširanje ili i za kuhinju, dakle, ako sva topla voda u kući ide iz istog aparata, najbolje je da bude uključen stalno.

Kada je riječ o podešavanju i ovdje vlada pravilo da je zlatna sredina najbolja opcija, dakle, ili treba da bude na dvici ili na temperaturi od 55 stepeni.

Momenat kada bojler treba uvijek biti isključen je kada se kupate.

“Većina nas nije nikad razmišljala o tome da li je kupanje sa uključenim bojlerom sigurno, sve dok se ne desi da neko strada. Nažalost, dešavali su se strujni udari tokom kupanja, to nije česta pojava, ali jeste realna.

Ako se još pitate da li je udar struje iz bojlera moguć, jeste. Redovan servis bojlera osigurava da do strujnog udara ne dođe”, navedeno je.

(Nezavisne)