KAFA I 2 KROASANA ZA 70 EURA: Ovo je najskuplji grad, ali turisti i dalje NAVALJUJU..

FOTO: TINAGRABEZ / TIKTOK

Ovo je najskuplji grad, a evo zašto ga turisti ipak ne napuštaju

Iako se i ovaj skupi grad suočava s rastom cijena, podaci pokazuju da turisti ne smanjuju svoju posjetu.

Riječ je o gradu Taormina, smještenom u jednom od najluksuznijih dijelova Sicilije, s pogledom na Jonsko more. Popularna TikTokerka je dokazala da ovaj grad nije prijateljski nastrojen prema svakom džepu, kada je platila čak 70 eura za 4 kave i 2 kroasana.

Povijest grada Taormine seže unatrag do doba Starih Grka, a postao je poznat i po seriji “The White Lotus” koja je snimana upravo ovdje. Taormina je najpoznatija destinacija na Siciliji jer nudi mnogo znamenitosti te tradicionalne kafiće i restorane koje turisti mogu posjetiti.

Takav dojam je također iznijela poznata TikTokerka u svom videu na spomenutoj platformi.

https://vm.tiktok.com/ZMjQRnpn1/

“Šetajući Taorminom, možete uživati u prekrasnom pogledu na more i vulkan Etnu. Grad datira još iz doba Starih Grka, pa ćete osjetiti starogrčki duh, ali ne dajte da vas to zavara jer u Taormini također postoji mnogo modernih mjesta i restorana gdje možete kvalitetno provesti vrijeme”, ističe se u videu.

“Nevjerojatno, pet dana života u našem kraju za 70 eura.” “Hoću li preživjeti ako ne vidim ovu ljepotu i ne platim kavu i kroasane 70 eura?”, “Prekrasno, ti živiš moj san” – samo su neki od komentara koji su preplavili ovu objavu..

(Izvor:Kurir.rs)