Kako prijatelji postaju “ljubavnici”? Stručnjak za veze objašnjava zašto su takve veze uspješnije …

Jedna od prednosti je i ta što znate kako će se vaš partner ponašati u različitim okolnostima, uključujući i teške situacije.

Velika prednost ulaska u ljubavni odnos s prijateljem je ta što već poznajete jedno drugo dovoljno dobro. Već ste upoznali njegovu obitelj, poznavali njegov posao i prijatelje, što omogućuje upoznavanje na dubljoj razini. Ponekad prijateljstva evoluiraju u romantične veze, a to može imati jako pozitivan ishod. To tvrdi stručnjakinja za veze i kolumnistica April Masini, koja je proučavala ovaj fenomen.

Kao prijatelji, međusobno ste se upoznali na drugačiji način, što može pomoći u stvaranju jedinstvene perspektive. “Kada ste prijatelji i odlučite se početi viđati na drugačiji način, imali ste priliku da se upoznate na potpuno drugačiji način nego što biste imali da ste se upoznali na internetu ili na zabavi”, rekla je Masini.

Dodaje kako će to dati drugačiju perspektivu o partneru, budući da već poznajete njihov život. Često znate kakav je njihov svakodnevni život, posao, obitelj i interesi. “Ne morate ulagati mnogo u vezu s nekim koga ste upoznali prije, ali trebate se zapitati jesu li oni stvarno oni koji kažu da jesu”, rekla je.

Osim toga, izbjegavate neugodnosti poput upoznavanja partnera s vašim bližnjima. “Nemate potrebe upoznavati ih s prijateljima i obitelji, što je često stresno. To je zato što je vaš prijatelj netko koga vaši ostali prijatelji već poznaju, a vi već poznajete njegove”, rekao je Masini.

Ako jedan od vas ili oboje imate djecu, vjerojatno ste ih već upoznali. To može situaciju učiniti puno manje napetom i stresnom za sve. – Upoznavanje djece jedna je od najvećih zapreka, a ovako će to biti manje dramatično za njih – dodala je.

Jedan od benefita je i taj da znate kako će se on ili ona ponašati u različitim okolnostima, uključujući i teške. – Kad se počnete viđati s nekim, možda ćete se zapitati što će pomisliti o vama. Ovako znate – kaže Masini. Upoznavanje nekoga može biti i zabavan proces, ali ako ste već prijatelji, možete ubrzati postupak.

Preskočite neka od tipičnih pitanja i započnite učiti jedan o drugom na dubljoj razini. – Ne morate provesti tri, šest ili 12 mjeseci upoznavajući ih – objašnjava kolumnistica. Dodaje i kako ste već imali vremena za izgradnju povjerenja, što je veliki temelj za svaku zdravu vezu. Zbog toga, takve veze i dulje opstaju, tvrdi April.

Izvor:infopult.info