KOMŠIĆ ODGOVORIO IZRAELSKOJ AMBASADORICI: “Takve izjave može dati samo osoba koja je izmanipulirana..”

Nakon što je ambasadorica Izraela u Bosni i Hercegovini posebnom izjavom u utorak, 10. oktobra, protestirala protiv istupa Željka Komšića, u kojem je komentirao trenutni sukob u Izraelu i Palestini, predsjedavajući Predsjedništva naše zemlje odgovorio je Galit Peleg.

Odgovor predsjedavajućeg Predsjedništva BiH za portal Radiosarajevo.ba prenosimo u cijelosti:

“Poštovana ambasadorice, ovo što ste Vi izgovorili, a tiče se moje izjave vezano za stav Borjane Krišto, i sve što se dešava ovih dana u Izraelu i Gazi, mogu samo reći da tako nešto što ste Vi izgovorili ne da nije tačno (pogledajte i poslušajte moju izjavu), već tako nešto može reći samo ili zlonamjerna lažljiva budala ili izmanipulisana, također zlonamjerna budala!

ŽESTOKA PORUKA IZRAELSKE AMBASADORICE U BiH ŽELJKU KOMŠIĆU: ‘Zašto štitiš teroriste?’

S obzirom na to da vjerujem da Vi ipak spadate u ovu drugu kategoriju, poruka Vama je sljedeća – taj perverznjak koji Vas je nagovorio na ovu laž i glupost, jer očigledno niste ni pogledali ni poslušali moju izjavu, a kojem je novac važniji od činjenice da ga zarađuje sa sljedbenicima one politike i ideologije koja je učestvovala u holokaustu nad Vašim narodom je problem Vaše države!, odgovorio je Komšić.

Podsjetimo, ambasadorica Izraela u BiH reagirala je na intervju koji je Komšić dao za BHRT, a kasnije se oglasila i izjavom.

BEGIĆ UZVRATIO AMBASADORICI IZRAELA U BiH: “Gospođo ambasadorice, vaša država je ogradila žicom i betonskim zidom čitav jedan narod, što je i ostvarenje…”

“Gospodin Komšić smatra da to sve treba ‘promatrati u kontekstu’. U kojem kontekstu, gospodine Komšiću? U kontekstu ISIS-a? Auschwitza?

Koji kontekst daje legitimitet mučenju male djece? Da otimaju bake? Da ubijaju bebe u njihovom krevetu?”, upitala je Galit.