KRIVI TUŽIOCI: Optuženi silovatelj djeteta platio kauciju 1 dolar i izašao iz zatvora..

Luis Sanchez (25) pušten je iz zatvora okruga Harris u četvrtak, nakon što je proveo tri meseca iza rešetaka zbog optužbi za seksualno napastvovanje deteta.

Muškarac iz Teksasa optužen da je drogirao, silovao i oplodio 16-godišnjakinju pušten je iz zatvora uz kauciju od 1 dolar, nakon što su tužioci za dva dana propustili rok za podizanje optužnice.

Luis Sanchez (25) izašao je iz zatvora okruga Harris u četvrtak, tri mjeseca nakon hapšenja pod optužbom za krivično djelo seksualnog napada na dijete.

U Teksasu tužioci su dužni da podignu optužnicu u roku od 90 dana od dana pritvora osumnjičenom.

Ako se optužnica ne pribavi od velike porote u predviđenom roku, po zakonu okrivljenom se mora dati „razumna ili lična garancija za priznavanje“.

Budući da je Sanchez u sudskim spisima naveden kao siromašan, sudija je odobrio zahtjev njegovog advokata za smanjenje iznosa njegove garancije na 1 dolar ove sedmice.

Majka navodne žrtve silovanja osudila je Sanchezovo puštanje na kauciju kao “nevjerovatnu grešku pravde” u intervjuu za ABC13.

U aprilu 2022. Sanchez je pozvao tinejdžerku i njenu braću i sestre u svoju kuću u Houston Heightsu da igraju video igre. Tokom posjete, on je navodno dao 16-godišnjakinji da popije Smirnoff votku, prema sudskim zapisima koje navodi stanica Fox 26.

Zatim je navodno vratio djevojčinu braću i sestre kući, ali je rekao da ona može prenoćiti u njegovoj kući.

Tri mjeseca kasnije, tinejdžerka je saznala da je trudna i natjerala je majku da je odvede u bolnicu, nakon što joj je rekla: “Luis me je drogirao i silovao.”

Tinejdžerka je kasnije rekla zvaničnicima da se u noći kada je prespavala onesvijestila nakon što je popila votku, a kasnije se probudila gola u krevetu pored Sancheza.

Navodno silovanje rezultiralo je trudnoćom, a DNK test je potvrdio da je Sanchez biološki otac djevojčice.

Sanchez je uhapšen u maju, više od godinu dana nakon sumnje na silovanje. On je pušten iz zatvora u četvrtak popodne sa monitorom za gležanj i stavljen je u kućni pritvor u skloništu.

Majka navodne žrtve rekla je da vjeruje da uslovi Sanchezovog puštanja na slobodu nisu dovoljni da bi javnost zaštitila od njega.

„Ne daj Bože, da je izašao iz monitora za gležanj, nestao bi u trenu“, rekla je.

Žena je također rekla da je njena kćerka “prestrašena” da bi Sanchez mogao da pokuša da je pronađe.

“Osjećamo se prevarenima, jer smo se utješili činjenicom da mu je prvobitno odobrena kaucija od 75.000 dolara, jer smo noću mogli spavati znajući da on ne može dati tu garanciju”, rekla je mama djevojčice.

Sanchez se ponovo vraća pred sud u novembru.

(Slobodna.B)