KURTI: “U selu Banjska na sjeveru naše države, došlo je do napada na pripadnike policije, što je rezultiralo smrću jednog od njih, dok je drugi povrijeđen.”

Napad se dogodio oko 3 sata ujutro, rezultirajući smrću policajca sa činom narednika, dok je pripadnik pogranične policije ranjen, ali se nalazi izvan životne opasnosti, izvještava Kossev portal.

“U ovom trenutku se nastavlja pucanje iz vatrenog oružja različitog kalibra na našu policiju. Napadači su profesionalci sa maskama i naoružani teškim naoružanjem“, naveo je Kurti.

Osudio je ovaj zločin, navodeći da je riječ o terorističkom napadu, te ga je povezao sa organizovanim kriminalom koji ima podršku Beograda.

“Osuđujemo ovaj zločinački i teroristički napad. Organizovani kriminal uz političku, finansijsku i logističku podršku zvaničnog Beograda napada našu zemlju. U ovoj borbi štitimo i sprovodimo zakon, štitimo i čuvamo građane bez razlike i nezavisno Kosovo“, naveo je Kurti.

Sa druge strane, navodi da će izvršioci zločina i njihovi nalogodavci “biti uhvaćeni, suđeni i kažnjeni”: “Vlada Republike Kosovo i državne institucije su spremne i koordinisane da odgovore na kriminal i kriminalce, teror i teroriste.”

U međuvremenu, oglasila se i kosovska predsednica Vjosa Osmani, izrazivši saučešće i navodeći da se hitno vraća iz New Yorka na Kosovo. Kao i Albin Kurti, i ona za ovaj događaj optužuje “srpske kriminalne bande”.

(SlobodnaB)