“MIŠIĆI na muškarcu su bonus, a ne razlog da se žena ZALJUBI” – Zaninmljive istine o ljepšem spolu…

Postoje neke činjenice koje bi svaki muškarac trebao znati prije nego što stupi u vezu sa ženama. Ovo su neke od činjenica o ženama za koje ne znaju svi muškarci.

Neke činjenice možda već znate, neke su novonastale, a u neke je možda teško povjerovati. Međutim, nisu sve istinite za većinu žena – uvijek postoje izuzeci!

-Sve što mislite o ženama je vjerovatno pogrešno: Najvjerovatnije je vaše razmišljanje zasnovano na onome u šta vas je društvo navelo da vjerujete. To što ste stekli utisak na osnovu tuđih iskustava samo pokazuje koliko vi malo iskustva imate.

-Žene ni same sebe ne shvataju: One su svjesne haotičnosti svog uma: U jednom trenutku će se histerično smijati videu kojeg su vidjeli na društvenim mrežama, a već nakon pet minuta mogu se gušiti u suzama jer ih cijeli svijet nervira.

Žene su svjesne svog ponašanja, ali su svjesne da time upravlja viša sila zvana Hormoni. Važno je da i vi muškarci to imate na umu.

-Njihovo razmišljanje ni njima nekad nema smisla: Ne pokušavajte izučavati ženski mozak ili se služiti logikom da biste shvatili kakvi procesi se odvijaju u njenoj glavi. Ni ženama ništa nije jasno u vezi toga.

-Žene ne privlače nužno mišići: Većina muškaraca ide u teretanu kako bi nabildali mišiće i sa tim privukli više žena, ali istina je da se žene ne zaljubljuju na osnovu toga. Mišići mogu biti bonus, ali nikako razlog da se žena zaljubi.

-Žene vole snažne muškarce (ponovo se ne odnosi na mišiće): Šta je zapravo snažan muškarac ako se to ne odnosi na njegov izgled? Za većinu žena snažan muškarac je onaj koji umije i želi zaštititi svoju ženu.

Onaj ko joj daje svoju jaknu na hladnoći i ne žali se da mu je hladno. Onaj ko je brani pred ljudima koji je ismijavaju. Ili onaj koji umije popraviti u kući nešto što se pokvari. U tim trenucima žena posmatra muškarca i kaže “Wow”!

pult24.