Stipendije Azijskog instituta za tehnologiju 2023/24. godine – Tajland…

Rok za prijavu: 30. jun 2023. godine.

Azijski institut za tehnologiju (AIT) u Tajlandu nudi kandidatima za svoje magistarske i doktorske programe priliku da se kvalificiraju za velikodušne akademske stipendije. Veliki broj AIT stipendija bez obveznica je dostupan studentima koji se prijavljuju za postdiplomske programe koji se nude na AIT-ovoj školi za inženjerstvo i tehnologiju (SET); Škola za životnu sredinu, resurse i razvoj (SERD); i School of Management (SOM). Kao vodeći azijski međunarodni institut za visoko obrazovanje, AIT stipendije su namijenjene povećanju broja vještih međunarodnih naučnika, inženjera i menadžera potrebnih za suočavanje s budućim izazovima regije Azijske ekonomske zajednice u nastajanju i šire.

AIT stipendije su oblik finansijske pomoći koji omogućava studentima iz cijelog svijeta da zajedno studiraju na AIT-u. Pomaže u subvencioniranju dijela troškova studija pokrivanjem pune ili dijela školarine za kvalifikovane studente, dok su studenti odgovorni za ostatak školarine, upisnine (20.000 bahta po semestru za održavanje statusa studenta) i troškove života (oko 11.500-15.000 bahta mjesečno). Svaka škola ima svoju komisiju za selekciju. Komisija za odabir će predložiti vrijednost granta AIT stipendija za svakog kandidata (ako ispunjava uslove) za odobrenje od strane dekana škole. Ovaj grant za AIT stipendije može se dati samo jednom prije upisa i ne može se mijenjati tokom cijelog perioda studiranja.

Podobnost

-Sve nacionalnosti;

-Ispunjavanje AIT-ovih zahtjeva za poznavanje engleskog jezika (tj. IELTS-Academic ili AIT EET rezultat 5,0 ili više za master i 5,5 za doktorski program);

-Imati četvorogodišnju diplomu na priznatom univerzitetu;

-Imati magisterij na priznatom univerzitetu za doktorat. aplikanti i treba da imaju kumulativni GPA od 3,50 na magistarskim studijama i 2,75 na svom dodiplomskom programu na vrhunskim univerzitetima.

Kontakt:

AIT prijemna kancelarija

Tel: 02-524 5032, 02-524 5033/5024

Email: admissions@ait.ac.th

Izvor: Više informacija – Zvanična web stranica OVDJE.