Mlada žena iz Turbeta koju je suprug povrijedio pred njihovom bebom: Tri puta me udario šakom u oko.

I dalje se osjećam loše, svakodnevne glavobolje i bol u oku ne prestaju, ali nadam se da će vremenom proći, ako Bog da, počela je svoju priču za portal “Avaza” Melika Fetahi.

Ona je 13. septembra u Turbetu kod Travnika doživjela brutalan napad od strane supruga Mirsada Hidanovića, sve to pred očima njihove 19-mjesečne bebe.

Slučaj je prijavljen policiji koja je privela nasilnika, ispitala ga i pustila nakon što mu je Sud izrekao zabranu približavanja žrtvi. O motivu napada Melika kaže:

Trpjela psihičko nasilje

Htjela sam ići kod nane sa svojom mamom, a u toj kući stanuje moj amidžić i on je ljubomoran na njega. Zbog toga sam dobila tri udarca šakom ispod oka. Tukao me po glavi i tijelu, krv mi je tekla iz nosa, nanio mi je teške povrede – kazala je za portal “Avaza” Melika.

Prije fizičkog napada ova mlada žena trpjela je i psihičko nasilje u braku.

Stalno je bilo psihičkog nasilja, otkako sam se udala. Dvije i po godine trpjela sam to, ali sve sam mislila da će se promijeniti, jer je govorio da će se promijeniti i biti bolje. Što se tiče fizičkog nasilja, bilo je gurkanja, ali nikad nije došlo do ovoga da imam masnice ispod oka i ovolike bolove – kaže Melika Fetahi.

Ona i njena beba sada su sigurne kod njenih roditelja.

Kod roditelja sam dok mi ne prođu povrede, podnijet ću zahtjev za rastavu braka – kazala nam je ova hrabra mlada žena.

Doživjela sam takvu grozotu od svog muža, ne mogu promijeniti stanje i postupke koje žene doživljavaju svakoga dana od svojih muževa, ali ne mogu šutjeti – odlučna je da o svemu javno progovori.

Poruka mladim ženama

Uputila je poruku svim ženama da, u kakvoj god da su situaciji, javno istupe i ne šute o svojim problemima.

Šutnjom se problem nikada neće riješiti. Želim zahvaliti svima koji su mi do sada pružili podršku – navela je Melika.

Nakon ovog što sam doživjela od osobe za koju sam mislila da ću s njom život čitav provesti, od osobe s kojom sam porodicu osnovala i svega što sam s njim proživjela u onim teškim, a i dobrim trenucima, shvatila sam da čovjek nikad nije siguran koga ima pored sebe.

Djevojke, pazite koga birate za svoje supruge, ako popuštate kroz probleme, pa čak i one sitnice za koje mislite da nisu bitne, vjerujte mi da su bitne – poručila je Melika, koja se javno oglasila na društvenoj mreži Facebook.

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/855882/mlada-zena-koju-je-u-turbetu-pretukao-suprug-pred-njihovom-bebom-dobila-sam-tri-udarca-sakom-u-oko-krv-mi-je-tekla-iz-nosa?fbclid=IwAR2DpA35Tas2OKpufOWdRhcaFQMRFHTV7xZGt-gLLZ-EKxjiKKWMOeD0H6M

(Avaz)