NOVAK JAKO ZAPRIJETIO, ATP NAPRAVIO HISTORIJSKI USTUPAK! Tenis više neće biti isti..

Kako prenosi britanski “Dejli ekspres”, Đoković je glavni povod za povijesnu promjenu koja dolazi u svijetu tenisa.

Novosti” vam u cijelosti donose ovaj tekst engleskog medija:

“Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) objavila je da će uvesti novi financijski ‘sigurnosni plan’ nakon što je Đoković tražio veću zaštitu.

U budućnosti će tenisači imati korist od nove sheme koja će im osigurati minimalnu plaću između 59 i 235 tisuća funti (oko 75.000 do 300.000 dolara) godišnje.

Ova promjena proizlazi iz Đokovićevog zahtjeva da se pruži financijska zaštita slabije rangiranim kolegama. Osim toga, prema novom ATP-ovom programu “Osnovna linija”, zvijezde će također dobivati novac ako ne mogu igrati zbog ozljeda, te kada se prvi put probiju među 125 najboljih na svijetu.

Đoković je dugo zalagao se za bolju financijsku sigurnost u tenisu, posebno za one znatno slabije rangirane na svjetskoj ljestvici, koji se teško izdržavaju od tenisa. Kao bivši predsjednik ATP-ovog Savjeta igrača, napustio je tu funkciju 2020. kako bi zajedno s Vasekom Pospišilom osnovao Udrugu profesionalnih tenisača (PTPA).

Nakon što je saznao kako se lošije rangirani kolege suočavaju s pritiskom, deseterostruki osvajač Australian Opena optužen je da je na sastanku Savjeta igrača 2019. oštro zaprijetio bojkotom turnira u Melbourneu ako se ne povećaju nagrade.

Kasnije je demantirao takve tvrdnje, no njegova odluka da 2020. osnuje zasebnu udrugu govori sama za sebe.

Iako trenutno više nije dio ATP-ovog Savjeta igrača, njegovi apeli su konačno uslišani:

Muški tenis od ovog utorka jamči minimalnu plaću svakom igraču koji se nalazi unutar prvih 250 na svjetskoj rang listi pojedinačne konkurencije.”

Novak Đoković – raspored

Slijedeći turnir na kojem će Novak Đoković igrati je US Open. Počinje sljedećeg ponedjeljka, 28. kolovoza, a pratite ga uživo na sportskim stranicama portala “Novosti“.

Bonus video: