Od pozornice do kriminala: Pobjednik hrvatskog “Supertalenta” postao pljačkaš

(Foto: Youtube / Printscreen)

“Petar Bruno Basić, pobjednik “Supertalenta” iz 2016. godine, priveden zbog razbojništva i drugih krivičnih djela. Policija ga optužuje za pljačku u vrijednosti od 140 hiljada evra.”

Basića zagrebački kriminalisti terete za dva razbojništva, jednu krađu i tri falsifikovanja dokumenata, a ušli su mu u trag nakon što su medije preplavili snimci jedne njegove razbojničke akcije.

Policija je kroz istraživanje otkrila te prikupila dokaze da je 18. jula i 1. avgusta ove godine odradio dva razbojništva u dvije zlatare u Zagrebu, tačnije u Ulici Vice Vukova u sklopu trgovačkog centra i u Ninskoj ulici u Sesvetama.

Odradio ih je prema istom scenariju i u sličnoj odjeći, s francuskom kapicom na glavi i dioptrijskim naočalama na licu, piše “Jutarnji list”.

Basić je, sumnjiči se, pljačke obavio na slične načine. Zainteresovano je tražio od zaposlenika da mu pokažu zlatni nakit, a čim bi ga oni stavili na pult, osumnjičeni je čekao pogodan trenutak kada više nije bilo mušterija. Zlatare je potom brže-bolje špricao suzavcem te bi s pulta pograbio zlato i nestao u nepoznatom pravcu odnoseći plijen sa sobom.

Podsjetimo, Petar Bruno Basić zaradio je 200.000 kuna kada je pobijedio u tvo šou “Supertalent” 2016. godine.

U “Supertalentu” je izvodio plesne tačke na šipci te se tada predstavljao kao fitnes trener, a njegove izvedbe oduševljavale su žiri i publiku. Za “Index” je tada rekao da osvojeni novac želi uložiti u fitnes studio, u sebe i svoj rad.

(Nezavisne)