ODČEPITE SUDOPERU ZA 60 SEKUNDI: Zaboravite na ocat i sodu bikarbonu, samo ubacite ovo sredstvo iz kupatila.

Začepljen odvod u sudoperu, umivaoniku ili kadi predstavlja pravu noćnu moru. Osim što ometa protočnost vode, može prouzrokovati neugodan miris.

Vodoinstalater može biti skup, stoga možete sami riješiti taj problem. Čak vam nije potrebna skupa hemija iz trgovina – koristite ono što već imate u kupaonici.

Već znate da u ovom slučaju pomažu soda bikarbona i ocat, ali postoji jedno sredstvo za higijenu koje čini čudo za začepljen odvod. To je deterdžent za pranje rublja. Enzimi koji se nalaze u prašku za pranje rublja ne samo da razgrađuju masnoću i ulja u vašoj odjeći, već to mogu učiniti i u odvodu.

U posudu od pola litra prokuhale vode dodajte 3 kašikice praška za pranje rublja – možete i više ovisno o jačini praška i veličini odvoda. Vruća voda će pomoći da se aktivira deterdžent i uklone okorjele masnoće iz odvode. Ulijte u odvod i pustite da mješavina djeluje pola sata. Zatim pustite vruću vodu da sve ispere.

Ako ne uspije iz prve, ponovite postupak. Možete upotrijebiti i vješalicu, onaj gornji žičani dio da progurate ostatke hrane i masnoća iz odvoda. Odmotajte žicu, pažljivo uvucite u odvod i povlačite gore-dolje.

(Jutarnji.hr)