Općina Stari Grad reaguje na slučaj psovanja Palestine od strane zaposlenika: “Ograđujemo se od ličnih stavova B.I., protiv njega već postoji krivična prijava”

Sarajlije su ogorčene na Facebook status uposlenika Općine Stari Grad Bojana Ignjatića koji radi kao referent u šalter sali, a koji je tokom današnjeg dana kada su u Starom Gradu organizovani mirni protesti za građane Palestine, psovao, kako kaže, lažne humaniste.

Od njegovih postupaka ogradila se i Općina Stari Grad.

“Poštovani građani, Općina Stari Grad Sarajevo ograđuje se od ličnih stavova i mišljenja namještenika B.I. iznesenog na društvenim mrežama o stradanjima Palestinaca.

Napominjemo da se radi o pojedincu čije mišljenje ne odražava stav ovog organa uprave, kao ni uposlenika Općine Stari Grad Sarajevo.

Općina Stari Grad Sarajevo izgrađena je na temeljima multietičnosti, suživota, tolerancije i poštovanja i snažno se zalaže protiv svih zločina i napada na nevine civile, žene i djecu, te svega ono što su i naši građani preživljavali, u ne tako dalekoj prošlosti.

Višedecenijsko ubijanje i zlostavljanje Palestinaca moraju hitno prestati i to je jedina poruka koja može otići iz Starog Grada.

Želimo upoznati javnost da je protiv namještenika B.I. i zbog drugih sumnji u nezakonitosti već ranije podignuta krivična prijava, a Općina Stari Grad Sarajevo će poduzeti adekvatne mjere i upoznati istražne organe i sa ovim slučajem.

Naše misli i molitve su uz nevini narod u pojasu Gaze koji se suočavaju sa brutalnim zločinima i genocidom,” navodi se u saopćenju iz Općine Stari Grad.

(Slobodna-B)