Pet suptilnih znakova da mu se DOPADATE, čak i kada neće to da prizna: Obratite pažnju na ove signale! …

Kako biste otkrili da li mu se sviđate, obratite pažnju na ovih pet stvari:

Izuzetno čudna i zbunjujuća stvar koju primećujemo nakon što otkrijemo da gajimo osećanja prema nekome je to što pokušavamo te emocije da sakrijemo.

Proživljavamo mnoge dileme kako ne bismo otkrili osećanja prema toj osobi.

Zašto to radimo?

Istina je da svako ljudsko biće ima usađen strah od odbijanja. Verujte, čak i oni koji tvrde suprotno, samo su veoma vešti u prikrivanju emocija. Strah od odbacivanja nas tera da potisnemo osećanja i nikada ih ne pokažemo onome do koga nam je najviše stalo.

Najgore je što skrivanje emocija u vezi može biti veoma frustrirajuće. Zar nije bolje da priznate svoja osećanja i na taj način stvorite šansu za nešto lepo, umesto da ćutite i sigurno ništa ne dobijete?

Nažalost, većina muškaraca bira drugu opciju, što može biti zaista frustrirajuće, naročito ako je u pitanju neko koga volite. Međutim, postoje znakovi koji mogu otkriti kako se muškarac oseća, čak i ako on to neće sebi da prizna. Evo kako da naslutite da li mu se dopadate:

On vas stalno posmatra

Ako muškarac gleda u vas konstantno, to je siguran znak da mu se dopadate i da ga privlačite. Pokušavaće da primeti svaki sitan detalj na vama, ali će brzo okrenuti glavu kada ga uhvatite da to radi, jer ne želi da pokaže koliko ga zapravo zanimate.

Inicira razgovore, ali ih skraćuje

Ako je on taj koji uvek započinje razgovore s vama, ali ih brzo skraćuje, kao da izbegava dublje teme, to je znak da mu se dopadate. Verovatno prekida razgovore koje je započeo jer se plaši da ne pokaže koliko zapravo želi da razgovara s vama. Ponekad, ta detinjasta igra skrivanja osećanja može biti zbunjujuća, zar ne?

Pokazuje interes za vaš život

Ako primetite da se trudi da zapamti bitne događaje u vašem životu, kao što je čestitanje rođendana ili pitanje o važnom intervjuu koji ste imali tog dana, ili ako komentariše događaje koji su vama značajni, to je još jedan znak da mu se dopadate. Ponekad, teškoća u priznavanju svojih osećanja je pokušaj održavanja odnosa na prijateljskom nivou.

Njegovi prijatelji nagoveštavaju njegova osećanja

Ovo je važan korak u otkrivanju muškarčevih osećanja koja on možda sam sebi ne priznaje. Ako njegovi prijatelji diskretno dolaze do vas i govore koliko ste mu privlačni, to nije samo znak, već jasan dokaz da mu se dopadate. Prijatelji često žele da pomognu u ostvarivanju onoga što zaista želimo, čak i kad mi sami to ne priznajemo. Ako vam se ovako nešto dogodi, možete smatrati da ste zaista na njegovom radaru.

Pokušava da sakrije svoja osećanja

Ako otvoreno pitate muškarca o njegovim osećanjima prema vama, a on se zbuni, negira ili poriče sve znakove koje ste primetili, očigledno je da ne želi da prizna. Možda ima problema sa suočavanjem sa svojim osećanjima i nije spreman za ozbiljnu vezu. Ako vi verujete da su osećanja uzajamna, budite strpljivi, jer će vremenom verovatno biti spremniji da se otvori i prizna svoja osećanja.

Izvor: Ženski magazin