Poljubac Mu Skupo Stajao: FIFA Suspendovala Prvog Čovjeka Španskog Saveza Nakon Skandala sa Poljupcem..

Pregršt međunarodnih medija izvještava da je FIFA suspendovala predsjednika Fudbalskog saveza Španije, Luisa Rubialesa, nakon kontroverze koja je uslijedila nakon finala Svjetskog prvenstva. Španjolski tim je osvojio naslov svjetskih prvakinja.

Krovna fudbalska kuća svijeta izbacila je predsjednika Fudbalskog saveza Španije iz fudbala za sada privremeno na tri mjeseca iz svih fudbalskih aktivnosti i pokrenula istragu.
Rubieles je poljubio fudbaleru Španije Jennifer Hermoso u usta, tokom ceremonije dodjela medalja na Mundijalu za žene i pokrenuo lavinu komentara.

Čelni čovjek fudbala u Španiji rekao je da se sve desilo spontano, a zatim istakao kako neće dati ostavku.

“Neću odstupiti, neću odstupiti, neću odstupiti“, povikao je Rubiales tokom govora na izvanrednoj sjednici u sjedištu Španskog nogometnog saveza.

“Šta sam napravio? Zbog jednog kratkog, obostrano usuglašenog poljupca, da odstupim? Borit ću se do kraja”, poručio je.

Oglasile se sa novim detaljima i Hermoso, koja tvrdi da nije dala dozvolu predsjedniku da je poljubi.

“Bila sam pod kontinuiranim pritiskom kako bih izašla s nekom izjavom koja bi opravdala njegov čin. I ne samo to, na razne načine i preko raznih osoba, RFEF je pritiskao moju porodicu, prijatelje i suigračice da posvjedočim ono što nije imalo nikakve veze s mojim viđenjem događaja”, izvijestila je Hermoso preko Twittera.

(Slobodna-b)