Skandalozna Odluka: Zabrana Ulaska Ambasadoru iz Srbije..

Ministar vanjskih poslova Ivica Dačić je izjavio da današnja ponovljena zabrana ulaska Vladimira Božovića, nedavno razriješenog ambasadora Srbije u Crnoj Gori, predstavlja vrhunac skandala i jasno ukazuje na nedostatak volje Crne Gore za normalizacijom odnosa sa Srbijom.

U izjavio za Tanjug, Dačić je rekao da je Božović krenuo da poseti roditelje koji žive u Crnoj Gori, poslije odluke Upravnog suda i Ministartsva unutrašnjih poslova, kojim je poništeno prethodno rješenje, i uveravanja da nema više prepreka za njegov ulazak u Crnu Goru.

“O tome sam lično razgovarao sa premijerom i ministrom spoljnih poslova Dritanom Abazovićem, kao što je predsednik Aleksandar Vučić insistirao na tome u razgovoru sa crnogorskim predsednikom Jakovom Milatovićem. Crnogorski organi današnjom novom zabranom pokazuju da ne poštuju odluke njihovih organa, kao i da im nije stalo do normalizacije odnosa sa Srbijom”, poručio je Dačić.

Dodao je da je, s druge strane, Srbija, na predlog predsjednika Vučića ukinula sve zabrane ulaska u Srbiju za građane Crne Gore.

“Posle takve odluke crnogorskih organa, ne vidim razlog da nam se uopšte obraćaju ako dođe do odgovarajućih odluka Srbije. Trazimo hitno objašnjenje te odluke i poštovanje odluka njihovih pravosudnih i policijskih organa. Time će se pokazati da li Crna Gora zaista želi normalizaciju odnosa ili ne”, istakao je Dačić.

Bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović vraćen je danas sa graničnog prelaza Ranče i nije mu dozvoljen ulazak u Crnu Goru, iako mu je crnogorski MUP ranije ove nedjelje ukinuo zabranu ulaska.

Božović je u telefonskoj izjavi za Portal RTCG rekao da je šokiran odlukom državnih organa Crne Gore i ocijenio da je taj postupak “prvorazredni skandal”.

Ranije je MUP Crne Gore saopštio da je poništilo odluku granične policije od 30. septembra prošle godine kojom je zabranjen ulazak u tu državu tadašnjem ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću.