Prioriteti su jasni – Biti dobra majka prema djeci važnije je od visoke plaće !

Na internet forumima nedavno smo otkrili priču jedne anonimne mlade majke koja je izazvala živahne rasprave. Njen jedinstveni stav o ravnoteži između karijere i majčinstva izazvao je veliki broj komentara.

“Nisam više ta osoba koja će dozvoliti drugima da odgajaju moju djecu dok ja punim tuđe džepove. Jedno od moje djece imalo je tri godine, a drugo samo jednu godinu kada sam se vratila na posao. Bez obzira na to koliko mi je to bilo teško, govorila sam si isto kao i ostali – Moram zaraditi novac.

Radila sam za minimalnu plaću, povremeno dobijajući neki bonus kada sam se dodatno iscrpila. Klasičan posao od 9 do 5 isisavao je svu moju energiju, a kad bih se vratila kući, tamo bi me dočekala dva mala lica koja su jedva čekala da me vide.

Majka mog supruga je čuvala moju djecu, i svjesna sam bila da ona nije najbolji izbor za njihov odgoj, ali nismo imali druge opcije. Dopuštala im je da rade što god žele, navikla ih je da histeriziraju kada ne dobiju što žele, pa čak su me udarali… Hranila ih je hranom sa poda… Radila je sve ono što ja kao majka nikada ne bih.

Jednog dana sam jednostavno pukla i rekla: “Biti dobra majka ima veću vrijednost od toga da budem dobra radnica!” Tih nekoliko sati koje sam radila od 9 do 5 bilo je dovoljno vremena da “neangažirani odgajatelj” poput moje svekrve zauvijek pokvari ponašanje moje djece.

Na kraju, bit ću samo ja ta koja će snositi posljedice zbog ponašanja moje problematične djece, i bit ću jedini krivac za to. Provela sam cijelu noć pred računalom tražeći posao koji ne zahtijeva puno vremena i koji mogu raditi od kuće. Na kraju sam u tome uspjela.

Zarada nije bila značajno veća od prethodne, ali bila je dovoljna da živimo pristojno. S radošću sam dala otkaz i rekla svekrvi da nam se može ponekad svratiti u goste. Moja djeca sada imaju uz sebe osobu koju najviše vole i koja im želi dobro.

Nema odgajatelja koji će znati bolje odgojiti djecu od njihove majke. Djeca brzo odrastu, i mnogi roditelji se najviše kaju zbog propuštenih trenutaka tijekom njihovog odrastanja. Novac se može zaraditi, ali izgubljeno vrijeme s malim, nevinnim licima nikada se ne može nadoknaditi.

Izvor:pult24.info