“RAZLIKE između zabavljanja sa ženom i sa djevojkom” – Zrela žena više cijeni svoje mišljene nego tuđe…

Ličnost žene se mijenja svakih nekoliko godina. Nakon svakih deset godina žena više ne prepoznaje onu mlađu verziju sebe. Kako muškarci stare i sazrijevaju počinju shvatati da postoji razlika između djevojke i žene.

Iako se oba termina odnose na istu stvar obično su jako različiti. Čak i mnoge zrele žene ne mogu sebe više porediti sa mlađom verzijom sebe jer se totalno razlikuju.

Razlike između djevojke i žene su velike, a najviše se ističu u ljubavnim odnosima. A ovo su neke od tih razlika koje mnogi muškarci primjećuju: Zrela žena zna šta želi od života. Ona već uveliko ima izgrađen svoj karakter i svoj stav, i ne prilagođava se drugim ljudima kao što to mnoge mlađe djevojke čine.

Zrela žena je naučila da vodi računa o sebi i ljudima oko sebe. Ona neće zahtijevati mnogo pažnje. Dok mlade djevojke često više žele da se drugi brinu o njima, nego one o drugima. Zrela žena je shvatila kakvu vrijednost imaju njeno vrijeme i njena energija.

Ona ih neće trošiti na neke gluposti ili na prazne ljude. Zrela žena želi takođe da bude zadovoljena, dok se u ljubavi mlade djevojke više fokusiraju da zadovolje svog partnera i druge ljude. Kada se djevojka zaljubi ona će činiti sve da ne bude ostavljena.

Ali kada se zrela žena zaljubi ona će imati u glavi tu mogućnost da bi veza mogla puknuti i lakše će to prihvatiti ako dođe do toga. Zrela žena će radije biti sama nego sa bilo kim, dok mnoge mlade djevojke traže vezu kako se ne bi osjećale usamljene.

Zbog tog često ulaze u pogrešne veze. Zrela žena će uvijek pronaći način da riješi sukobe i nedoumice sa svojim partnerom dok će mlade djevojke često probleme rješavati kroz histerisanje i plakanje. Ali najveća razlika između zrele žene i djevojke je način na koji posmatraju sebe.

Zrela žena zna svoju vrijednost, bez obzira kakav život imala, kakvo zaposlenje ili bračno stanje. Ona cijeni svoj um i tijelo i zna kako da ugodi sebi.

Dok se sa druge strane mlade djevojke često pecaju na tuđe uvrede i lako podliježu kompleksima i manjku samopouzdanja. Naravno, uvijek za sve postoji izuzetak.

Postoje i mlade djevojke koje savršeno zrelo razmišljaju, dok postoje i zrele žene koje se ponašaju kao klinke. Ali, jedno je sigurno – svakih nekoliko godina naša ličnost se mijenja, sazrijeva i postaje mudrija. U tome je najveća razlika.

pult24.