Slavna Sharon Stone otkriva – U svojoj 58. godini sam spoznala da je istinska ljepota ona koja dolazi iznutra!

Ne želim da prikrivam svoje godine. Želim samo biti žena koja izgleda što je moguće bolje za svoje godine.

Da, starijem. Ali uživam u tom procesu. U prvoj polovini života, lice je ono s čime si rođen. U drugoj polovini, ono postaje rezultat onoga što si zaslužio. Zanimljivo je da nisam shvatala svoju privlačnost sve dok nisam pogledala “Niske strasti”.

Možete se kajati zbog stvari kojima ste se bavili u prvoj polovini života, ali to ne znači da u drugoj polovini trebate samo igrati golf i ne činiti ništa. Ne želim prikrivati svoje godine. Samo želim biti žena koja izgleda što je moguće dobro za svoje godine.

Kada sam napunila četrdeset godina, zaključala sam se u kupatilo sa bocom vina i odlučila: “Neću izaći odavde dok ne prihvatim sebe onakvu kakva jesam.” Nisam imala sreće u najvažnijim stvarima u životu. Zdravlje mi nije išlo na ruku, a ni brak nije bio sretan. Ipak, preuzela sam kontrolu i jednostavno odlučila da nastavim živjeti.

Uživam u mirnom procesu starenja – to mi je cilj. 2001. godine sam pretrpjela težak moždani udar, pa mi je dobro poznata alternativa koja može pratiti starenje. Moja krv je curila u mozak devet dana. Postotak preživjelih nakon onoga što sam prošla je vrlo mali, ali nekako sam uspjela.

Nakon toga sam dve godine učila da ponovo hodam, govorim i čitam. Nakon toga, razgovori o borama mi deluju smešno. Kao što je Winston Churchill rekao, ako morate proći kroz pakao, prođite što je moguće brže. Na zemlji nikada neće biti potpunog mira i spokoja. Ali to može postojati u tvom umu.

U SAD-u živi 400 hiljada plavuša različite rase, sa identičnim nosom, gigantskim usnama, rumenim obrazima i snježnobelim zubima. Da li neko smatra da su privlačne? Ava Gardner je bila najlepša žena na svetu. Zašto? Nikada ništa nije radila na sebi. Izgledala je kao žena i nikada nije pokušavala da izgleda kao devojka.

Kada gledaš kako tvoja deca odrastaju, saznaješ više o životu i sebi. Sa 58 godina, shvatila sam da prava lepota dolazi iznutra. Da bi bio lep, treba da radiš ono što želiš da radiš i to radiš svakodnevno. Ja sada uživam u plesu i plešem do iznemoglosti.

Izvor: luftika.rs