Šta mi je donijelo udvaranje LIJEPOG partnera, dok se moja prijateljica udala za RUŽNOG – Sada joj zavidim

Ljepota nije kriterijum uspeha u životu, niti je nešto što je večno i pouzdano.

Uvek sam se divila ljubavnom izboru svoje prijateljice. Zaljubila se u muškarca koji je bio poseban i nekonvencionalan. Ona je za njega bila sve, a ja sam joj uvek govorila koliko je srećna što ga ima. Njegova unikatnost i šarm su bili nešto što je mene očaralo.

Bilo je očigledno koliko su bili zaljubljeni i kako se vole. Njihova veza je bila inspiracija za mnoge od nas. On je bio poljoprivrednik i seoski stočar, a ona je našla radost i sreću pored njega. Nakon godinu dana, ona se porodila i donela na svet predivnu ćerku.

Njihov život zajedno je bio pun ljubavi i radosti. Bili su divan par, neopterećeni spoljašnjim izgledom i društvenim normama. Naučila sam mnogo od njihove veze, kako je ljubav prema nekome mnogo više od fizičkog izgleda.

Njena sreća je bila najvažnija i znala sam da je našla pravog partnera za sebe. Njihova veza je bila dokaz da ljubav ne poznaje granice i da je pravo partnerstvo ono što čini srce srećnim. Podržavala sam je uvek, jer sam videla koliko su srećni zajedno.

Ljubav nas povezuje na poseban način, bez obzira na izgled, pozadinu ili zanimanje. Njen izbor je bio pravi za nju, i to je ono što je najbitnije. Zajedno su stvarali divan život, ispunjen ljubavlju, i to je ono što je zaista važno u životu.

Nakon porođaja, moja prijateljica je izgubila nekoliko prednjih zuba i dobila nekih 15 kilograma viška. Ipak, bila je potpuno oduševljena činjenicom da ima divnu porodicu i planirala je proširiti svoju porodicu sa još par dječice. Bila sam uz nju i podržavala je u svemu.

Sa druge strane, u mom slučaju, stvari su se odvijale potpuno drugačije. Bilo mi je veoma važno kako muškarac izgleda spolja. Obećala sam sama sebi da ću pronaći savršenog i zgodnog muškarca, koga će druge žene diviti.

U međuvremenu, udala sam se za prelepog, zgodnog i izuzetno privlačnog dečka. S vremenom, rodila sam mu dete i dobila nekih 7 kilograma viška. Gledala sam kako se stvari menjaju u mom životu i životu moje prijateljice.

Pomalo sam sebe kritikovala jer nisam više imala taj izgled kojim sam se ponosila. Pitala sam se hoće li moj muž ostati zaljubljen u mene, hoće li me gledati drugačije. Ali s vremenom, shvatila sam da ljubav ne zavisi samo od spoljašnjeg izgleda.

Moj muž me je voleo i cijenio zbog mnogo više od fizičkog izgleda. Bio je uz mene u svakom trenutku, podržavao me i voleo bez obzira na kilograme viška. Shvatila sam da ljubav prema nekome ne može biti uslovljena spoljašnjim izgledom.

Sada sam srećna zbog divne porodice koju imam, i shvatila sam da ljubav i sreća dolaze iznutra. Nema potrebe da se opterećujem spoljašnjim izgledom, jer prava ljubav ne poznaje takve granice. Naša ljubav je jača nego ikada pre, jer smo zajedno prošli kroz različite faze života i ostali smo podrška jedno drugom.

Takođe, shvatila sam da svaka osoba ima svoju jedinstvenu lepotu, koja nije samo u fizičkom izgledu. Bitno je da volimo sebe onakve kakvi jesmo, sa svim vrlinama i manama. To je ono što nas čini posebnima i jedinstvenima u očima onih koji nas vole.

Njenu prijateljicu je njen muž tretirao kao kraljicu, a njihova ljubav se mogla videti izdaleka. S druge strane, moj muž me je izbegavao i rekao mi da sam debela. Osjećam kao da sam svoj život uništila, dok je ona srećna i pored toga što ne izgleda savršeno. Osjećam se nesretno i iskompleksirano. Sada joj zavidim.

Ali vrijeme je da stanem i razmislim o svojim osjećajima. Zavist prema njoj neće mi pomoći. Trebam se usredotočiti na sebe i svoj unutarnji mir. Njihova ljubav i sreća ne utječu na moju vrijednost ili ljepotu.

Odlučujem prestati uspoređivati se s drugima i prihvatiti sebe onakvu kakva jesam. Moje tijelo je moje, i ja ga trebam voljeti i poštovati. Biti zdrav i sretan nije uvijek povezano s fizičkim izgledom. Važno je kako se osjećam iznutra i kako se odnosim prema sebi.

Odlučujem raditi na svom unutarnjem blagostanju i prihvaćanju sebe. Trebam sebe tretirati s ljubavlju i poštovanjem, kao što bih to učinila s prijateljicom. Samopouzdanje dolazi iznutra, a ne ovisi o tome kako drugi vide moj izgled.

Vrijeme je da prestanem živjeti u sjeni zavisti i usmjerim svoju energiju na osobni rast i sreću. Moja prijateljica zaslužuje svoju sreću, a ja zaslužujem i jaču samosvijest i ljubav prema sebi. Možda je vrijeme da sebe tretiram kao kraljicu i otkrijem svoju unutarnju ljepotu i snagu koja mi može pomoći da prebrodim osjećaj zavisti i pronađem pravo zadovoljstvo u životu.

Izvor: pult24.info