STOMATOLOG ZAVRŠIO U PRITVORU: Žena preminula nakon vađenja zuba..

Osnovni sud u Đakovici je naložio jednomesečni pritvor za stomatologa čije su inicijali DŽ.K., a njegova sestra H.K. iz Mališeva će biti stavljena u kućni pritvor.

Ova odluka je donesena nakon smrti pacijentkinje kojoj je izvađen zub u privatnoj stomatološkoj ordinaciji u vlasništvu DŽ.K.

Iz ovog suda je saopšteno da se DŽ.K. sumnjiči da je izvršio krivična djela nesavjesno liječenje i nedozvoljeno obavljanje ljekarske djelatnosti, a njegova sestra H.K je osumnjičena za nedozvoljeno obavljanje ljekarske djelatnosti i posebne slučajeve falsifikovanja isprava.

Sud je odbio zahtjev Osnovnog tužilaštva u Đakovici za određivanje pritvora okrivljenoj H.K. te joj je određen jednomjesečni kućni pritvor zbog sumnje da je počinio dva krivična djela nedozvoljeno obavljanje ljekarske djelatnosti i posebne slučajeve falsifikovanja isprava.

Okrivljeni DŽ.K. je u utorak, 22. avgusta, u svojstvu stomatologa, tokom vađenje zuba koristio neodgovarajuće metode liječenja L.Š. iz jednog sela u opštini Mališevo, navedeno je u saopštenju.

Pacijentkinja L.Š. je poslije vađenja zuba preminula u dvorištu ordinacije. LJekari bolnice u Mališevu konstatovali su da je pacijntkinja preminula usljed primjene neodgovarajućih metoda i terapije koje je okrivljeni koristio tokom vađenja zuba.

NJegova sestra H.K. osumnjičena je da je pružala medicinske usluge bez odgovarajuće stručne spreme jer je završila devetogodišnju školu za krojača.

Prilikom kontrole ordinacije uhapšenog, pronađeno je 18 svjedočanstava i doploma ovjerenih falsifikovanim pečatima srednje medicinske škole i medicinskog fakulteta, prenosi NezavisneN..