Tvoj um, tvoja emotivna stanja, tvoji ciljevi su značajni – Ukoliko si to zanemarila….

Kreni stazom kojom želiš, vozi vozilo koje si izabrala, putuj na način koji te ispunjava i hrabro se oslobodi svih suvišnih saputnika.

Ti imaš svoju važnost. Ako ti to danas još niko nije naglasio, želimo ti reći sada… Ti imaš svoju važnost. Tvoja razmišljanja su dragocena. Tvoj način sagledavanja sveta ima svoj značaj, a i reči koje zadržavaš u sebi zato što strahuješ od mišljenja drugih. Tvoj glas ima svoju vrednost.

Tvoja osećanja su bitna. Ona nisu preterana, prejaka ili dosadna. Nisu nerealna, čudna ili naivna. Ona su tvoja. Ona su tvoje dubine i emocije i imaju svoju važnost. Tvoje misli su značajne. Tvoj unutarnji monolog je bitan. Sitnice koje prolaze kroz tvoj um pre nego što zaspiš. Važne su stvari koje tiho razmatraš, jer ti je neprijatno da ih podeliš sa drugima. Tvoj um ima svoju vrednost.

Tvoje srce je bitno. Bitno je ono oko čega si strastvena. Sve ono što te pokreće je bitno, bez obzira što društvo o tome misli, ili tvoji roditelji ili prijatelji. Tvoja strast je tvoj poziv i tvoj je poziv bitan bez obzira o čemu se radi.

Tvoji su snovi bitni. Oni nisu nemogući, nisu djetinjasti, nisu neambiciozni i nisu za svakog. Tvoja vizija je bitna. Bitan je način na koji želiš živjeti. Čak i da su tvoji snovi ludi, tvoja je ludost bitna.

Tvoj put ima svoj značaj. Kreni stazom kojom želiš, vozi vozilo koje si izabrala, vozite se onako kako te veseli i slobodno otpusti sve nepoželjne saputnike. Tvoja ruta ima svoju važnost, tvoj pravac ima svoj smisao. Tvoji izazovi su bitni. Prepreke koje prevazilaziš grade tvoju snagu. Sve tuge koje si isplakala će isprati negativnosti. Tvoje su suze značajne, pa čak i tvoji trenuci tuge.

Tvoja sreća je važna. Bitni su sitni detalji koje otkrivaš u radosti. Jednostavne stvari koje ti izmame osmeh. Bitni su trenuci koji ti oduzmu dah. Trebalo bi da ih tražiš, trebalo bi da ih pronađeš. Tvoj osmeh je važan.

Tvoje postojanje ima svoj značaj. To nije slučajnost; ti si ovde jer nosiš svoju priču i tvoj trag. Ti si važna. Uvek si bila i uvek ćeš biti. Možda si to povremeno zaboravila, usled prisustva ljudi koji te možda ne uvažavaju dovoljno, ali ti si dovoljna i ti imaš svoju važnost. Sve dok to znaš, ništa drugo nije bitno.

Izvor: infopult.info