Vaš život, vaš izbor: “Zašto biste trpeli lošu kafu, prijatelje, ljude?”

Svako je arhitekta svoje sreće. Ako se nalazite u nesrećnom braku, nesrećnim prijateljstvima ili okruženi lošim ljudima, zapamtite da ste vi sami pristali na to i imate moć da ih se oslobodite ako to stvarno želite.

Postoje oblasti u životu gdje nikada ne treba prihvatiti osrednjost. Za određene stvari treba se boriti. Nemojte dozvoliti da ljudi koji ne znaju kako živjeti onako kako vi želite, naruše vašu sreću. Ne dozvolite da vas nazivaju snobom ili egoistom samo zato što težite onome što vas čini srećnim.

Ako živite u strahu od tuđeg mišljenja, to će dovesti do mirnog, ali dosadnog života. Ako vaša strast prema životu plaši ljude, neka odu. Ako vaša energija prelazi granice nekih ljudi, oslobodite ih. Vaš život treba biti odraz onoga što najviše volite i što vas čini srećnim.

Nemojte se plašiti izreći svoje želje i potrebe. Ako se ponašate kao da vam nije važno, život će vam uzvratiti istom mjerom. Sve je jednostavno. Postoje mnoge stvari koje ne možete kontrolisati i na koje morate zaboraviti.

Obično se to odnosi na druge ljude i na to što oni misle, osećaju i rade. Nemojte očekivati previše od drugih, jer ne možete uticati na njihove postupke niti ih promeniti. Ono što zaista možete promeniti jeste ono što dozvoljavate u svom životu.

Možete da kontrolišete nivo života, na koji želite da živite.​Tako što nećete biti sa lošim prijateljima, koji vas koriste samo zbog društva za piće. Nećete se držati za lošeg partnera, koji nikada ne održi svoju riječ i primorava vas da čekate.

I nikada nećete pristati na lošu kafu. Bolje je da platite nekoliko dodatnih centi, i kupite sebi nešto zaista ukusno. Život je suviše kratak da biste gubili energiju na stvari koje vas iscrpljuju. Prestanite da budete ravnodušni.

Izvor: pult24.info