“ŽENA treba da bude lijepa za SEBE ne za muškarca” – Sreća žene počinje kad izbaci tri stvari iz glave…

Nije teško biti srećan, teško je shvatiti da naša sreća ne zavisi od drugih ljudi već da ona isključivo zavisi samo odnas. Mnoge žene odlažu svoju sreću i žele ugoditi drugima i ne misle puno na sebe.

Međutim, kada bi samo skupile snage i hrabrosti da izbace tri stvari iz svoje glave, bile bi mnogo srećnije i zadovoljnije.

-Sindrom odloženog života; Mnoge žene imaju običaj da kažu “Ako me drugi vole, voljeću i ja više seve” ili “Kada djeca porastu ja ću tada početi da živim”.

Kada stalno odgađate neke stvari u svom životu ne možete očekivati da budete srećni. Želimo završiti školovanje, naći sebi dobrog muža, roditi djecu i nađemo milion izgovora da cijeli život nešto čekami i onda kasno shvatimo da nam je život prošao u čekanju nečega i ni same ne znamo čega.

Odgađamo život za kasnije i ne shvatamo da plaćamo veliku cijenu za to. Vrijeme koje ne možemo vratiti ni nadoknaditi. Zaboravljamo da život nije savršen i da ćemo mu uvijek naći neku manu. Zato prestanite maštati o budućnosti i odgađatiu život za kasnije i živite sada.

-“Ako je ljepota snaga žene, onda svake godine gubi snagu”; Kada je u pitanju fizički izgled žene su po tom pitanju mnogo osjetljivije od muškaraca. Brinu se o svom izgledu i trude se da budu privlačne muškarcima i tu prave jednu veliku grešku.

Žena bi trebala da bude lijepa za sebe i da se sređuje zbog sebe, a ne zbog muškarca. Tek tada žena može biti srećna i zadovoljna. Moge žene sa godinama postaju više zaokupljene svojim izgledom, ali budu razočarane.

Žele izgledati lijepo kao irije, pa se razočaraju kada shvate da je to nemoguće i da je nemoguće vratiti mladost i usporiti starost. Žena treba da voli sebe a ne da traži sebi mane. Priroda nam nije dala starost da se borimo protiv nje već da bismo obratili pažnju na neke druge stvari. Naučite živjeti sa sobom i volite sebe. Ljepota žene se ne ogleda u njenom izgledu već u tome kako prihvata svoje godine i voli sebe.

-“Ja sam kriva za sve probleme sa djecom”; Ukoliko roditelji nemaju nikakvih problema sa djecom, oni ili nemaju djecu ili ih nije briga za njihovu djecu.

Nemojte svaki problem sa djecom uzimati k srcu i kriviti sebe. Vi ste za svoju djecu učini sve što ste mogli i dali ste im sve što ste mogli misleći daje to najbolje za njih. Budete li se stalno brinuli i krivili sebe za probleme sa djecom ništa se neće promijeniti u njihovim životima, ali u vašem hoće.

Zato vodite brigu o svom životu, dozvolite sebi da budete srećni i svi oko vas će biti srećniji. Život nije problem koji trebate riješiti već stvarnost koju trebate živjeti. Zapamtite da vaša sreća zavisi samo od vaše sposobnosti da uživate u životu.