10 KVALITETA PRAVOG MUŠKARCA: On je pouzdan partner koji drži svoje obećanja i ne razmatra prevaru…

Romantična veza je čaroban put ispunjen čudima i izazovima. To je tim sastavljen od dvoje ljudi koji zajedno rastu i uče kako da budu najbolje verzije sebe!

Partnerski odnosi nisu jednostavni. U vezama nas očekuju izazovi koji nas ponekad slome. Ali pravi muškarac sa specifičnim kvalitetima može biti ogroman doprinos zdravoj i stabilnoj vezi.

Evo 10 stvari koje pravi muškarci rade drugačije u vezama:

On vas u potpunosti prihvata

Pravi muškarac nikada neće učiniti da se osećate kao da morate da se transformišete iz žabe u princezu samo da biste mu ugodili. Zašto? Jer za njega vi već jeste princeza, i on vas tako tretira. On ne diktira šta treba da nosite, ne komentariše vašu težinu, ne kritikuje vaše ponašanje u svakoj prilici.

Možda će vam dati nežne povratne informacije s puno poštovanja o određenom aspektu vašeg ponašanja, ali nikada ne bi očekivao da ćete promeniti vašu srž, stvari koje vas čine autentičnom osobom. On voli vašu ličnost i složenost vašeg uma, kao i male i blesave stvari koje radite.

On je svestan važnosti sitnica

Naravno, male stvari nisu uvek pozitivne. Ponekad je to hladan izraz vašeg lica nakon svađe ili neobična tišina kada ste tužni. Pravi muškarac jednostavno može da shvati nagoveštaj.

Primećuje promenu energije i neizgovoreno. On je svestan malih signala koje nesvesno šaljete kada se vaše emocije promene, i ne plaši se da vas pita šta nije u redu. On je tu da ponudi emocionalnu podršku pre nego što shvatite da vam je potrebna.

On podržava vaše emocije

Emocionalna podrška je nešto u čemu je profesionalan. Bez obzira na to kako se osećate, on pristupa vašem emocionalnom stanju bez osude, spreman da sasluša i podeli deo tereta. Ovo važi čak i ako on sam nije previše emotivan. Dok većina muškaraca nudi rešenja, kvalitetan muškarac će vas pitati šta vam je potrebno. Ako samo želite da se izrazite, plačete ili se žalite, on će vas saslušati. Ako želite savet, on će ga dati.

Posvećuje vreme da vas bolje upozna

Razlog zašto je toliko usklađen s vašim emocionalnim potrebama je taj što voli proces upoznavanja. Za njega ste jedna od najzanimljivijih osoba na planeti. Uživa u razgovoru s vama o svim temama, od svakodnevnih do dubokih, i pokazuje veliko interesovanje za ono što imate da kažete. Poštuje vas i vaš način razmišljanja. Najbolje od svega, on se stvarno trudi da zapamti vaše odgovore.

On vas ne izlaže sumnjama – Pravi muškarac ne vara. Tačka.

Postoji još nešto. Afera sa nekim drugim je jedna stvar, ali u doba društvenih medija postoje bezbrojni načini “mikro-prevare”. To može uključivati razmenu poruka s drugim osobama u koketnom tonu, lajkovanje lascivnih fotografija na Instagramu ili održavanje neobično bliskih prijateljstava s bivšim ili previše posesivnim prijateljicama.

Sa pravim muškarcem ovakvih problema nema. Kada ste s kvalitetnim muškarcem, on će poštovati vaše granice i neće vam dati razloga da se osećate sumnjičavo ili kao da niste dovoljni.

Ima jasne granice i integritet

Granice su ključne za definisanje za obe osobe u vezi, i on je veoma svestan gde leže njegove sopstvene.

Ako pokušate da ih gurnete, on će vam reći da prestanete.

Kvalitetan čovek je čovek od principa, što znači da će težiti da uradi ono što je ispravno ne samo za vas, već i za sebe. Ima urođen osećaj poštovanja i ljubavi prema tome ko je kao osoba, a to se pretvara u samopouzdanje i stabilne granice.

Neće se predomisliti samo zato što to od njega tražite. Ima previše integriteta za to.

Nikada ne daje prazna obećanja

Govoreći o integritetu, razlika između čovekovih reči i postupaka često određuje njegov kvalitet.

Da li se drži svojih obećanja? Da li se vraća na svoju reč? Da li lako zaboravlja da vam je nešto obećao? Da li koristi reči kao sredstvo da vas smiri ili kao istinu koja će pokretati njegovo buduće ponašanje?

Kvalitetan čovek je čovek od reči.

On ima svoj univerzum

Integritet, principi, samopouzdanje… sve ovo doprinosi jednoj stvari koju svaki kvalitetan partner poseduje: sopstvenom nezavisnom životu.

Mnogo pre nego što vas je upoznao, izgradio je sopstveni univerzum hobija, prijatelja, ciljeva u karijerii strasti. Dugo nakon što ste počeli da izlazite, on će održavati ovaj deo sebe živim, vraćajući mu se kada nije sa vama.

Možda će vas upoznati sa nekim delovima ovog života, možda će razgovarati sa vama o tome, možda će vas čak pozvati da učestvujete – ali u suštini, to je njegovo.

On vas posmatra kao tim 100% + 100%, a ne 50% + 50%

Zato što ima svoj stabilan univerzum nezavisan od romantike, on je celovita osoba. Kada se pridružite njegovom životu, postajete deo njegovog tima, ali to ne znači da ste vas dvoje manje vredni jedno bez drugog. To samo znači da ste zajedno jači. Kada se pojave problemi – što će se neizbežno dogoditi – on vas ne krivi niti beži. Umesto toga, poziva vas da im pristupite kao tim – vas dvoje naspram prepreke ispred vas.

Razigran je
Zaista, može sve pretvoriti u igru. Pravi muškarac sebe ne shvata previše ozbiljno jer razume da je prava priroda života neuhvatljiva tajna i da smo na planeti da damo svoj doprinos i budemo radosni. Postojimo na kamenčiću koji lebdi u svemiru i ne znamo ni zašto, pa kakva je onda korist od pretvaranja da smo svi tako važni i ozbiljni?

Kada je sa svojom partnerkom, on je opušten. Šali se, postaje blesav i stvara bezbedan prostor gde i vi možete biti razigrani. To je zato što je toliko duboko utemeljen u tome ko je da se ne plaši da će se osramotiti. I na kraju, to je najvažniji pokazatelj kvalitetnog muškarca – njegova ljubav i prihvatanje samog sebe. Muškarac koji je istinski srećan u svojoj koži zračiće istom energijom prema svima oko sebe, čineći da se osećate živo, uzbuđeno i podržano.

Izvor: Sensa