Evo Kako je Sandra Postala Afrika..

Sandra Prodanović, poznatija kao Sandra Afrika dugi niz godina je na javnoj sceni, a i dalje mnogi ne znaju kako je dobila svoj nadimak i ko stoji iza imena koje joj je obilježilo karijeru.

Marina Tucaković svojevremeno “ju je krstila” u Afriku, objasnila je bila tokom jednog ranijeg televizijskog pojavljivanja pjevačica, koja je na scenu isprva stupila samo kao Sandra.

“Zezam se, kažem: ‘Marina Tucaković me krstila’, ali tako je ispalo na kraju. Ona je napisala pesmu, odlučila je da se zove ‘Afrika’. Ja sam se na estradi pojavila kao Sandra, samo sa pesmom ‘Afrka’ i onda je bilo ono – je l’ može od ‘Sandre, Afrika…’ Tako me je publika nazvala”, objašnjavala je ona, prenosi Kurir.

U početku joj je, prisjećala se, bilo prilično čudno i nije joj se posebno dopadalo. Vremenom, međutim, sve se promijenilo.

“Na početku mi je bilo čudno i sramota me bilo, zaista. Na primer kada treba da nazovem šminkera, stili stu ili nekog i sad, pošto je bio početak, treba da objasnim ko je na telefonu, ja kažem: ‘Ovde Sandra” i, sad, mene sramota da kažem Afrika, pa ne znam kako da objasnim. I pitaju se koja Sandra, a onda ja objašnjavam: “Pa mala, crna, znaš”… “Ma reci Afrika” i ja kao: “Pa dobro, Sandra Afrika ovde'”, smijala se pjevačica.