HRABRI RADNIK IZ AFRIKE POSTAO HEROJ: Spasio djevojčicu i psa iz gorućeg autobusa u Italiji..

Foto:Tanjug

Gambijski radnik (27) koji radi u Fincantieriju zajedno sa svojim kolegom postao je jedan od heroja spašavanja putnika iz autobusa.

Bubakar Ture ispričao je za Gazzettino da je pomogao vatrogascima da iz vozila izvuku četiri osobe, među kojima je bila i djevojčica, koju je potom povjerio bolničarima.

“Osim njih sam čak uspio izvesti i jednog malog psa”, rekao je mladić.

Dvojica radnika, nakon što su završili smjenu u fabrici koja je nekoliko stotina metara udaljena od mjesta nesreće, odmah su potrčali prema autobusu koji se zapalio kako bi pokušali pomoći.

“Vidio sam vozača u kabini autobusa, ali on je već bio mrtav”, rekao je Bubakar.

“Vatrogasac mi je tada rekao da moramo misliti na žive, ozlijeđene, pa sam mu pomogao izvući te ljude, iznijeti ih van”, dodao je.

Broj žrtava teške saobraćajne nesreće koja se dogodila kod Venecije kad je autobus pao sa nadvožnjaka porastao je na 21.

Tragedija se dogodila, podsjetimo, nešto posle 19.30 sati kad je autobus sa turistima sletio sa nadvožnjaka visokog 10 metara na željezničku prugu nakon čega se zapalio i skroz izgorio.

Među žrtvama je najmanje dvoje djece. Ima i 12 povrijeđenih od kojih se neki bore za život. Petoro se vodi kao nestalo. Hospitalizovano je petoro djece.

Izvučeno je i tijelo italijanskog vozača.

(Nezavisne)