Policija uz Pomoć Otiska Prstiju Pronašla Otmičara i otetu Djevojčicu(9)

(Foto: Screenshot/Twitter)Policija je pomoću otiska prstiju na poruci za otkupninu pronašla devetogodišnju djevojčicu i ona se trenutno nalazi na sigurnom.

Charlotte Senna je nestala u subotu dok se vozila biciklom u saveznoj državi New York, što je pokrenulo veliku 48-satnu potragu stotina ljudi, prenosi Index.hr..

Poruka o otkupnini kasnije je dostavljena u porodičnu kuću. Vlasti su priopćile da je sporna poruka na sebi imala otiske prstiju osumnjičenog. Policija je uspjela identificirati osumnjičenika jer je otisak bio u njihovoj bazi podataka zbog incidenta izazvanog vožnjom pod utjecajem alkohola iz 1999. godine.

Objavljeno ime otmičara
Otmičar je pronađen na imanju u vlasništvu njegove majke i uhapšen. “Nakon otpora osumnjičenik je priveden, a djevojčica je odmah pronađena u ormariću. Znala je da je se spašava, znala je da je u sigurnim rukama”, kazala je guvernerka New Yorka Kathy Hochul na konferenciji za novinare, prenosi Sky News.

“Ono što se dogodilo bilo je izvanredno”, dodala je. Guvernerka je imenovala osumnjičenika kao 47-godišnjeg Craiga Nelsona Rossa Jr.-a. Iz policije su potvrdili kako je istraga još uvijek u tijeku i da se osumnjičenika ispituje.

Charlotteina porodica bila je na kampiranju kada je ona nestala u subotu u šumovitom području državnog parka Moreau Lake, popularnog mjesta oko 70 kilometara sjeverno od Albanyja.

U potrazi sudjelovale stotine ljudi
Guvernerka Hochul je poručila kako je to “najgora noćna mora svakog roditelja”, dodajući da je tijekom potrage primala zabrinute telefonske pozive iz cijele savezne države. Nakon Charlotteina nestanka poruka sa zahtjevom za isplatu otkupnine ubačena je u poštanski sandučić njezine obiteljske kuće u ranim jutarnjim satima ponedjeljka.

Policija koja je nadzirala kuću prikupila je i identificirala otiske prstiju. Istraga je dodatno potpomognuta podacima s mobitela i evidencijom posjetitelja parka, istaknula je guvernerka Hochul za CNN. Policajci su poručili kako je Charlotte bila “na sigurnom i dobrog zdravlja”, ali je prebačena u bolnicu iz predostrožnosti.

Callahan Walsh iz Nacionalnog centra za nestalu i iskorištavanu djecu izjavio je kako je Charlotte možda doživjela “ogromnu” traumu. Iz policije su naveli kako su u potrazi sudjelovale stotine ljudi, uključujući djelatnike FBI-a, dobrovoljne vatrogasne jedinice i volontere.