Iskreni muški pogledi na “odnose” sa starijim ženama: “Fascinira nas njihova zrelost i samouverenost” …

Među poznatim parovima često se mogu pronaći situacije u kojima mlađi muškarci imaju veze ili brakove sa starijim ženama. No, ne samo mlađi poznati muškarci prepoznaju privlačnost zrelih žena.

U knjizi pod nazivom “Starije Dame, Mlađi Gospodin: Novi Horizonti Ljubavi i Romantike”, autorke Felicia Brings i Susan Winter intervjuisale su muškarce kako bi istražile privlačnost poznatog “sindroma gospođe Robinson”. Iznenadiće vas razlozi zbog kojih muškarci preferiraju starije žene.

“Da li bih to ponovio? Bez sumnje, definitivno. I nakon što to iskusite jednom, sasvim drugačije gledate na starije žene.” – Nick, 33 godine. Ovo su samo neki od odgovora muškaraca koji su iskreni, dobro izraženi i precizni. Njihova stajališta čine značajan deo onoga što smo čuli.

“Upoznao sam Karolinu na žurci koju su joj priredili neki prijatelji. Kad sam je vidio, pomislio sam da je savršena žena za mene i bio sam siguran u to. Nisam tražio stariju ženu, a Karolina nije tražila mlađeg muškarca, ali to se jednostavno desilo. (Ja sam tada imao 39, a ona tada imala 55 godina.)

Naš odnos je jedinstven, jer nije izgrađen samo na strasti, već na povjerenju, poštovanju i ljubavi. Oboje smo jutarnji ljudi i skoro uvijek smo u dobrom raspoloženju. Oboje smo vriedni, sa mnogim zajedničkim hobijima. Po mom mišljenju, godine nemaju nikakve veze s našom vezom. U dvadeset i pet godina koliko smo zajedno nikad nismo imali ozbiljnih problema i još smo jako srećni . “- Paolo, 64

“Pat je zaista posebna osoba. Nije samo prelepa, već ima fantastičan smisao za humor i velikodušnost je njen zaštitni znak. Sposobnost da sa njom razgovaram o bilo čemu je bila osvežavajuća i neodoljiva. Iskreno, kada sam je prvi put sreo, nisam ni shvatao da me privlači kao ‘starija’ žena. Znao sam da je starija od mene, ali godine su bile potpuno nevažne sve dok mi nije otkrila.”

“Pat mi je pružila podršku, predanost i samu sebe, ono što nisam mogao naći kod drugih. Zahvaljujući njoj, bolje se brinem o sebi. Ona je moj najbolji prijatelj koji mi pokazuje kakva sam dobra osoba, i to podiže moje samopouzdanje. Danas imam bolji posao i mnogo pozitivniji pogled na sebe nego ikada pre.” – Neil, 35 godina

Nigela (37 godina) privlače starije žene, delom zbog njihove dubine i suštine, ali i zbog njihove opuštenosti prema životu: “Primetio sam da me privlače žene koje nose određen stepen staloženosti. Privlači me stimulacija intelektualno oštrih razgovora. Volim provesti večer sa nekim ko može da vodi konverzaciju na nivou koji cenim i u kojoj uživam.”

Mislim da su mlađe žene ponekad previše fokusirane na osnivanje porodice, a to je rijetko problem sa starijim ženama. Oduvijek sam imao veze sa starijim ženama. One su svjesne sebe. Imaju toliko više toga za ponuditi i traže različite stvari. Ne traže samo muškarce koji će biti dobri očevi i snabdjevači. Starije žene mogu biti zaigranije. Opuštenije su.

Ono što i je kod njih privlačno je njihova ličnost. Uživam u samouvjerenom stavu starijih žena. “Jedini razlog što me zanimaju mlade žene je strogo fizički – nisam upoznao ni jednu u posljednjih godinu ili dvije koja ima zrelost koju danas tražim. Starije žene su definitivno promijenile ukus o tome ko me privlači . S većinom mladih žena beskrajno mi je dosadno.“ Lenny, 38 godina

Izvor: info pult