“Izazov” vjernosti kod onih koji varaju: 5 razloga zašto nevjerni muškarci teže lojalnosti od svojih partnerki”…

Kruži uvjerenje da ne svaki muškarac ima sposobnost da ostane odan svom partneru. Ovo je istina, no ne treba generalizirati i zaključiti da su svi muškarci skloni nevjeri.

Kada upitate muškarce kakvu partnerku žele uz sebe, mnogi će naglasiti potrebu za damom s kojom će deliti iskrene emocije, koja će biti privlačna i nikako neće dosađivati. Ovakve žene predstavljaju kvalitetne partnerke, a veze s njima obično blistave – stoga muškarci teže ka izgradnji odnosa s ovakvim dragocenim osobama.

No, paradoksalno, muškarci skloni prevari i obmanama često će biti fascinirani upravo takvim ženama. Oni će od njih često zahtevati ono što sami ne mogu pružiti. Pitate se zašto je to tako? Evo nekoliko razloga:

Dobre žene zahtevaju iskrenost. Autentična žena uvek teži iskrenosti i otvorenosti, a isto očekuje i od svog partnera.

Ona će mu otvoreno deliti sve što se događa u njenom životu, očekujući da muškarac uzvrati istom merom, deleći svoje priče i doživljaje. Međutim, ako je muškarac sklona izdaji i prevari, njegova sposobnost da se ispravno ponaša prema njoj bit će narušena. Uvek će postojati nešto što krije od nje.

Kao posledica toga, njihov odnos će se postupno urušiti jer muškarac neće moći podneti pritisak njenog iskrenog ponašanja i poštenosti.

Ona nastoji unaprediti njegov život. Dobre žene uvek ulažu trud u svoje veze i posvećene su svojim partnerima. Svojim naporima pokušavaju poboljšati zajednički život i vrednuju svog partnera.

Muškarac koji vara ovakvu partnerku često neće umeti da pravilno ceni njen trud; suprotno tome, može se osećati kao da je partnerka preterano zahtevna i da narušava njegovu privatnost.

Ona usmerava svoj pogled ka budućnosti. Sasvim prirodno, dobre žene koje ulažu napor u svoje veze razmišljaju o dugoročnim planovima s tim muškarcem, stvarajući zajedničke vizije za budućnost.

Nudi bezrezervnu ljubav i nežnost. Ovo je ono što svako ko traži iskrenu i dobru partnerku želi. No, muškarac koji vara često neće znati ceniti takve gestove. Koliko god se trudio da zavara druge, duboko u sebi znaće da ne zaslužuje takvu izvanrednu ženu pored sebe.

Za nju nema drugih u njenom životu osim partnera. Iskrene i dobre žene nikada neće prevariti. Njena verna privrženost partneru može mu izazvati nelagodnost, jer će se suočiti sa svojim sopstvenim neiskrenim postupcima prema njoj.

Ukoliko nevjeran muškarac stupi u vezu s takvom dobrom ženom, to može postati njegova sopstvena agonija, jer će teško podnositi takvu količinu dobrote i iskrenosti, duboko u sebi znajući da ne zaslužuje takvu dragocenost.

Izvor: pult24.info