Izgubite kilograme prema karakteristikama svog horoskopskog znaka – Otkrijte dokazanu metodu koja je mnogima donijela uspjeh!

Uz pomoć zvezda do idealne kilaže…

Kada želimo da postignemo gubitak težine, ključno je da prilagodimo ishranu i uvedemo više fizičke aktivnosti. Međutim, u prošlosti se velika važnost pridavala vezi između prirođene predispozicije za određene bolesti i astroloških faktora. Mudraci su tada koristili datum rođenja i kretanje nebeskih tijela kako bi odredili tu vezu.

Otkrijte preporuke za svaki horoskopski znak o tome koje namirnice konzumirati ukoliko želite da se oslobodite suvišnih kilograma.

Vatreni znaci (Ovan, Lav, Strelac)

Imaju tendenciju da se goje, posebno u gornjem dijelu tijela, kao što su lice, vrat i trbuh. Sagorijevanje masti može biti izazovno za njih, pa je važno da naprave promjene u ishrani, izbjegavajući hljeb, slatkiše, kao i crveno i masno meso. Također, redovna gimnastika je neophodna, a uveče mogu voziti bicikl ili odlaziti na brze šetnje.

Zemljani znaci (Bik, Jarac, Djevica)

Obično dobijaju ravnomjerno na težini, ali često primjećuju povećanje trbuha. Da bi se riješili ovog problema, preporučuje se intenzivno hodanje ili obavljanje kućnih ili vrtljivih poslova. Kožu trebaju mazati uljem ili losionom od bršljana i drugih biljaka, jer njihova masnoća ima tendenciju da se akumulira.

Vodeni znaci (Rak, Škorpija, Ribe)

Imaju tendenciju da dobiju na težini u području stomaka, bokova i stražnjice, jer su njima vladaju voda i zadržavanje tečnosti. Preporučuje se masaža biljnim uljima od ljubičica, jorgovana, perunika, ruža ili lokvanja, kao i konzumiranje tople tečne hrane prije svakog obroka ili umjesto njega. Biljni sokovi također pomažu u izbacivanju viška vode. Tuširanje ili polivanje toplom vodom također može biti od velike pomoći.

Vazdušni znaci (Blizanci, Vaga i Vodolije)

Često imaju probleme sa varenjem, jer se njihova probava često puni gasovima iz okoline. Da bi postigli i održali idealnu težinu, važno je stvoriti optimalne uslove za cirkulaciju vazduha u tijelu. Redovna gimnastika, vruće kupke i konzumiranje hrane koja ne sadrži oštre namirnice poput pasulja, graška i prekomjerne količine brašna ili suhomesnatih proizvoda (zbog konzervansa koji može ometati varenje) mogu biti od pomoći.

Izvor: Najžena.rs/Milica Ognjenović