Psiholog proučava muške prevare – Muškarac će ostati u domu u kojem je žena stvorila ugodnu atmosferu!

Prevare se dešavaju slučajno ili isplanirano, iz ljubavi ili iz osvete. Shodno tome, ne trebaju svi isto reagovati na njih. Psiholog objašnjava šta činiti ako dođete do te situacije.

Psiholog Natalija Tolstaja o mogućnostima nakon prevare partnera: “Kada vas voljena osoba prevari, važno je da što prije donesete odluku, uzimajući u obzir svoje emocije. Nakon što se smirite, možete razmotriti opcije za budućnost.

U takvim situacijama, često su dostupne dvije glavne opcije: prva je da prekinete vezu i krenete u potragu za partnerom koji će vas cijeniti, dok je druga mogućnost da radite na pomirenju i nastavku zajedničkog života, uz pretpostavku da je partner spreman prestati sa prevarom i posvetiti se vama.”

Natalija Tolstaja, psiholog, o raspoloživim izborima nakon prevare partnera: “Važno je donijeti odluku što je prije moguće nakon što vas voljena osoba iznevjeri. Nakon što se malo smirite, donesite odluku o svojoj budućnosti.

Obično nemate mnogo opcija: ili prekidate vezu i tražite novog partnera koji će vas cijeniti, ili pokušavate obnoviti odnos s partnerom, uz uvjet da prestane s prevarom i posveti se samo vama.”

Psiholog Natalija Tolstaja o izborima nakon prevare partnera: “Kada nas voljena osoba prevari, važno je da brzo donesemo odluku o našoj budućnosti. Nakon što se smirimo, trebamo odlučiti što ćemo dalje.

Obično nemamo mnogo opcija: ili prekidamo vezu i tražimo novog partnera koji će nas cijeniti, ili pokušavamo obnoviti odnos s partnerom, uz uvjet da se prestane maštati o drugim ženama i provoditi noći s njima.”

U prvom slučaju, možete se osloniti na podršku psihologa kako biste povratili samopoštovanje i ponovno stekli povjerenje u muškarce. U drugom slučaju, trebat će vam intenzivna pomoć psihologa kako biste razumjeli kako se nositi s takvom situacijom. Bez obzira na početni dojam, neće biti jednostavno.

Važno je da se prisjetite vrijednosti vašeg odnosa. Razmislite o razlozima zašto ste uložili vrijeme i mladost u osobu s kojom živite. Koje su bile glavne privlačnosti i što vas je privuklo kod njega? Pitajte se je li to dovoljno vrijedno da ostanete s njim nakon prevare ili ipak nije.

Ako cijenite svog muža zbog toga što izdržava porodicu, pruža razumne savjete, podržava vaša vjerovanja, dobro se šali i voli djecu, to je dobar temelj za izgradnju romantičnog odnosa s njim. Također je važno saznati više o ljubavnici.

Nastojte prikupiti što više informacija o njoj: kako su se upoznali, ima li vlastitu porodicu, što mu je privuklo pažnju kod nje. Obratite pažnju na postupke koji nisu tipični za vašeg muža, tj. one koje je ljubavnica izazvala u njemu. Stvorite ugodno okruženje kod kuće kako biste češće zadržali muža uz sebe.

Na taj način, on neće toliko često izlaziti s prijateljima nakon posla, neće ići na dva treninga ili na službene putove. Kreirajte ugodnu atmosferu kod kuće, pripremajte njegova omiljena jela, posvetite mu pažnju – ukratko, potrudite se da vaš supružnik nema puno vremena ni razloga za odlazak drugdje.

Izvor: pult24.info