JOŠ JE AKTIVNA: Ambasadorica Izraela se u optužbama na račun Komšića pozvala na lažne snimke..(VIDEO)

Ambasadorica Izraela u BiH Galit Peleg odgovorila je jutros na optužbe Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH, upitavši ga “na kojoj je strani” kada komentira sukobe na Bliskom istoku, te mu poručila da je predsjedavajuća Vijeća ministara Borjana Krišto o zločinima u Izraelu “govorila kao humanista”, “dok druga strana to nije”.

Pritome je, kritikujući Komšića, navela navodne primjere zločina vojnika Hamasa.

“Navešću samo primjer snimaka jednog turiste koji je snimio djecu starosti od tri godine. Stavili su ih u kaveze kao piliće i vidite ovu djecu da plaću i pokušavaju da izađu iz ovih kaveza a teroristi se tome smiju. To nismo vidjeli ni u holokaustu.

Ne mogu da shvatim zašto. Mogu da zamislim da žele da ubiju vojnike, da se sa njima borite, ali ne, oni su došli da ubiju i muče izraelske mališane dvije do tri godine starosti.

Ili jedan od talaca, još šest mjeseci stara beba. I ona je uzeta kao talac”, rekla je ambasadorica Pelog.

Međutim, slučajno ili ne, ambasadorica Polog se pozvala na video snimke koji nemaju veze sa vojnicima Hamasa niti sa njihovim subotnjim upadom na teritoriju Izraela, čak štaviše, ne prikazuju izraelsku djecu uopće.

U temeljitoj analizi francuskog državnog medija France24, u kojem se pozivaju na istraživanje portala “FakeReporter.net” utvrđeno je da je prvi video sa djecom u kavezu objavljen prije najnovijeg napada Hamana na Izraelu 7. oktobra. Video je kasnije uklonjen sa TikToka gdje je prvobitno bio objavljen.

Isto važi i za snimak šestomjesečne bebe za koji je ambasadorica Polog rekla da je uzeta kao taoc. Snimak je autentičan, ali nema nikakve veze sa vojnicima Hamasa niti se na njemu prepoznaje bilo šta nasilno.

(SB)