MARIJA ŠERIFOVIĆ O HAOSU U HRVATSKOJ zbog rasprodatih koncerata Aleksandre Prijović: “NAŠI ‘SUSJEDI’ IMAJU PROBLEM – Narodnjaci ih žuljaju..”

(FOTO: LOLA STOJANOVIĆ / RINGIER)Moj posljednji album je izašao 2014. godine, ali svi dobro znamo da su se događali singlovi koji su bili jednako značajni i jednako uspješni kao i album, ali bio je red za album.

Radila sam se tome i ispostavilo se da se ljudima svidjelo – istakla je Marija, pa priznala da je dobila brojne komplimente i od kolega, te da je Aleksandra Prijović čak i zaplakala uz moje nove pjesme.

Čule smo se noć prije nego što je album izašao, pa sam joj dala da čuje pjesmu:

“Daj mi nešto, daj mi nešto”, pa sam joj rekla: “Dobro, evo ti, poslušaj”, pa je onda plakala i plakala i nazvala me, pa sam se iznenadila: “Što plačeš? Šta ti je?”.

Pjevačica se osvrnula i na Prijine rasprodate Arene u Hrvatskoj, zbog čega je izazvala veliku pažnju u toj zemlji.

Smatram da svako treba nastupiti u svakoj državi bez problema. Ako naš posao ne spaja, onda ne znam šta hoće.

Primjer je moja pjesma, koja je bila prva u trendingu u Hrvatskoj, od prvog dana, u prvih nekoliko sati. Izgleda da je to ipak moguće. E sad, ono što naši dragi “susjedi” imaju problem s tim je što se radi o izvođačima narodne muzike.

FOTO: ZORAN ILIĆ, LOLA STOJANOVIĆ / RINGIER

Malo ih narodnjaci žuljaju. Ono što mogu reći je da je Aleksandra sve svojim radom zaslužila, a možda je i manje važno da li je zaslužila ili nije, narod to voli slušati, a protiv volje naroda ne može se.

Možemo mi ili bilo ko drugi “trubiti” do sudnjeg dana, protiv volje ljudi se ne može. Moja iskustva u Hrvatskoj su kao kod kuće. Nikada nisam imala nikakvih problema. Arena mi je 2019. godine bila rasprodana u rekordnom roku i radujem se što ću sledeće godine biti tamo mnogo češće.

Iako pjevači obično izbjegavaju odgovoriti na ovo pitanje, Marija nam je bez sekunde razmišljanja otkrila koja joj je lično najdraža pjesma.

“Ko broji moje rane”. Dobro i “Vozi me”, ali to je od 12 uveče do 6 ujutru, a “Ko broji moje rane” je preko dana – bila je iskrena ona, pa otkrila koja je njena najveća rana:

To je teško pitanje. Koja god da je, a sigurno da ih je bilo za mojih 38 godina života, samo je važno da svi zajedno pronađemo način kako to što prije zacijeliti. Ako bih gledala najveću ranu, rekla bih da su to neki mali ožiljci s početka moje karijere.

(Blic.rs)