“PRED sudbinsku pojavu ljubavne karmičke veze imaćeš jedan osjećaj kojem trebaš VJEROVATI”…

Ljubavni život je, u većini slučajeva, prožet mnogim problemima. Oni se najčešće javljaju zbog neslaganja. Međutim, često se događa da nije problem između partnera, već im okolnosti u kojima se sreću ne daju podršku da njihova veza nastavi da se razvija.

Takve situacije često dovode do očaja i donose puno brige, patnje i boli. Zbog čega se to događa? Kao da postoji neka nevidljiva sila koja stvara prepreke…Možda svemir šalje znak da ta ljubav nema budućnost kojoj smo se nadali, ili jednostavno nije suđena?

Zašto su se dvije duše onda spojile? Odgovor uglavnom nalazimo u prethodnom životu i vezama koje se često kroz te živote provlače. Pored karmičkih veza u koje ulazimo, postoji odnos duše parova, kao i srodnih duša.

Sve te veze imaju različitu funkciju i ulogu. Kada shvatimo kom tipu veza pripada naša, razumjet zbog čega smo ušli u ljubavni odnos i što od njega možemo očekivati.

Konstantna nestabilnost: Najčešći odnosi u koje ulazimo su ljubavno-karmičke veze. Kada se dvije osobe koje ulaze u karmičku vezu vide prvi put, odmah imaju osjećaj kao da su se već nekada srele. Osjećaju bliskost i javlja se snažna privlačnost, a obično i strast.

Karmičke veze su teške i uvijek nose probleme. Iako se partneri jako vežu, sukobi i konflikti između njih postaju sve teži. Ni okolnosti im ne idu na ruku. Strasti i želje su jake, ali kao da svemir ne dozvoljava da ove duše u miru budu zajedno.

One se vežu jedna za drugu, a strast i emocije su samo mamac na koji se ljubavnici trebaju “upecati”. A tada nastaje drama, jer počinje se razmotavati karmička priča, odnosno dugovi koje ove dvije duše međusobno imaju.

Zbog toga su ovakve veze pune problema. Ništa ne ide lako i stalno postoje prepreke da veza funkcionira normalno. Kako vrijeme prolazi i strasti se stišavaju, karma se polako počinje odmotavati.

Ako su emocije prejake, strast može zadržati snagu, čak se povećati, ali su konflikti i sukobi neminovni. U nekim vezama dolazi i do fizičkog obračuna. Rat i strast su djelo planete Mars, pa se kod ovakvih ljubavnika u usporednom horoskopu sigurno nalaze snažni aspekti sa ovom planetom.

Sve je prenaglašeno, od ljubavi, “odnosa” do patnje i boli. Intenzitet ovih suprotnosti su najjača odlika karmičke ljubavi. Ona nas tjera da se duboko zagledamo u sebe. Što je intenzivniji bol, to je jača lekcija koju duše trebaju naučiti.

Neki od simptoma karmičke veze su kada nas netko emocionalno, energetski, mentalno i fizički iscrpljuje i povređuje. Potreba da nekom pomognemo također može biti znak karmičke veze.

Gubitak partnera: Prvi susret u kojem se osjeća jaka privlačnost, polako se pretvara u gorko-slatku dramu. Još jedan od pokazatelja karmičkih veza je da su se duše sretale, možda čak i mimoilazile, a nisu ušle u vezu u jednom razdoblju, nego tek dosta kasnije. Radi se o tome da su nesvjesno bježale jedna od druge, jer je na razini podvesti duša znala da će gorko-slatka drama uzeti svoj danak.

Često su bile na istim mjestima, ali su se mimoilazile. Međutim, predznaci su uvijek bili prisutni, samo ako su ih mogli nekako protumačiti. Pošto je u pitanju karmički spoj, kad sazru upravo one okolnosti koje su potrebne da provedu duše kroz određeno iskustvo, one će se čudnom silom spojiti.

Sve će se dogoditi gotovo preko noći. Tako se vezuju i upadaju u karmički vrtlog koji ih nekad povuče na dno, a nekad ih izbaci na površinu. Nekad su duboko u ambisu, a nekada na sedmom nebu.

Često se plašimo da će nas voljena osoba napustiti, izdati ili prevariti. Zato stalno pitamo, provjeravamo, tražimo obećanje da će partner zauvijek ostati s nama, da nas ni pod kojim okolnostima neće ostaviti. Tu se javlja jedna nezdrava, ali slatka opsesija partnerom.

Obično se događa da je ta osoba u prošlom životu izgubila sadašnjeg partnera. To joj je ostalo zabilježeno negdje u podsvijesti. Zbog toga se plaši da svog partnera opet ne izgubi, pa se može dogoditi da ga baš iz tog razloga ona ostavi, ne mogavši trpjeti pritisak straha i neizvjesnosti.

U prošlom životu ta osoba je možda kraće živjela. Možda je vihor rata odnio njezin život, ili je na drugi način nestala. Pošto je ova druga ostala sama u velikom bolu i patnji, strah od ponovnog gubitka joj je ostao u podsvijesti kao trauma. Takve osobe mogu gušiti svojom ljubavlju, posesivnošću i opsesijom – ne dajući partneru mogućnost da normalno funkcionira.

On time postaje opterećen i onda kreću problemi. Dakle, model karmičkih veza je takav da pored opsesije, strasti, jakih emocija one uvijek vuku probleme, ozljeđivanja i nerazumijevanje.

Tada oba partnera pate i trpe. Ne mogu se razdvojiti, jer im to pričinjava veliku bol, a ostajanje u takvoj vezi, pored puno uživanja, prožeto je velikim poteškoćama.

Rastanak bez žaljenja: U ovakvoj vezi ne može se uspostaviti čvrst i stabilan odnos. Koliko god se oboje trudili i ulagali u ovaj odnos, takve ljubavi su uvijek povezane s patnjom. Teško mogu zajedno, a još je gore kada se rastave.

Zato su česti prekidi, pa opet vraćanje i sl. Čak i kada odluče odustati od svega, opet ih sudbina nekako spoji. To sve može trajati i po nekoliko godina. Jedni kažu da se ovakvih veza treba kloniti, a drugi da je potrebno da se sve to proživi.

Međutim, ima i onih koji smatraju da je to sudbina i da se tome ne treba opirati. Astrološki gledano, neodustajanjem i nesebičnim davanjem, pa čak i onda kada su svjesni da im je zajednička budućnost skoro nemoguća, partneri trebaju znati da im se na taj način čisti karma. Tako se duše oslobađaju dugova prenesenih iz prethodnog života.

Dokad traje karma između njih? Uglavnom dok jedno drugom ne vrate dugove. Ukoliko na pravilan način, bez zamjeranja, bola i prebacivanja dođe do rastanka, onda je karmički dug između dvije osobe završen.

Ako jedan drugom žele dobro, sreću i mogu u miru se u miru rastati, karma je odrađena. Na temelju horoskopa treba procijeniti koliko patnje i boli je naneseno u prethodnom životu. Neki karmički odnosi ne mogu se “odraditi” u jednom životu, već se nastavljaju kroz niz života i iskustava.

Dug je vraćen kada više nema loših emocija, mržnje i patnje. Kada se partneri mogu pogledati u oči bez loših misli, odnosno kada se sjećaju samo lijepih stvari koje su proživjeli.

Zaključak je da se karmičke veze završavaju ili potpunim predavanjem, ili rastajanjem bez loših osjećaja. Ako se veza prekine, a i dalje se osjeća ljubav, strast, gorčina i bol, karmički dug nije vraćen, a osobe će se kad-tad ponovno sresti i nastavit svoju ljubavnu dramu.

Usporedba horoskopa: Pred pojavu karmičke veze osoba obično intenzivno želi da joj se dogodi jaka ljubav. Čak mnogi to i predosjete. Kada idete u susret karmičkoj ljubavi, ne treba se bojati, već prihvatiti ono što vam je univerzum namijenio. Zar uzbuđenje nije veće kada znate da se srećete sa prošlo-životnom ljubavi?

Takve stvari se nikad ne događaju slučajno. U toj situaciji ne treba se kalkulirati ili razmišljati. Duše se trebaju upustiti u to, pa ako treba i da odrade nešto, a svemir će se pobrinuti da se dogode one stvari koje su svakako predodređene.

Štogod da se dogodi, oboje postaju bogatiji za novo iskustvo koje će oplemeniti njihove duše jer su uživale, doduše uz teškoće koje su prošle i oslobodile se negativne karme. Intezitet karmičkih veza je jači nego kad su u pitanju srodne duše ili duše parovi kod kojih sve ide mnogo lakše, bez ikakvih problema.

Međutim, u karmičkim vezama se duboko osjeća ljubav i patnja. Ona je prožeta strašću i tenzijom, pa mnogi zbog takvog odnosa imaju i zdravstvene probleme. Natalni horoskop ukazuje hoće li netko imati karmičke ljubavi.

To često pokazuje retrogradna Venera ili Mars, Venera ili Mars na Južnom čvoru, Saturn u 5. (ljubav) ili 7. kući (brak), povezani vladari 5. (ljubav) i 12. kuće (dugovi, prošli život), Venera u 12. kući, loš aspekt Venere (ljubav) i Saturna (dug, karma), Venere (ljubav) i Plutona, Marsa i Saturna (strast, destrukcija), Venera u Jarcu, Škorpionu, Djevici, Ribama, dr. Kada hoćemo provjeriti je li jedna veza karmička, uspoređuju se horoskopi partnera, pa se tako vidi čitav njihov odnos, karma i sudbina.

Usporedni aspekti između čvorova jedne osobe sa Venerom, Marsom ili Saturnom druge, loši aspekti između Marsa i Saturna, Marsa i Marsa, Marsa i Venere, Saturna Mjeseca ili Venere, Venere i Plutona i dr. pokazatelji su karmičkih veza. Kroz svoju astrološku praksu vidio sam puno ovakvih primjera.

U kandžama ljubavi: Jedna djevojka je imala vrlo interesantne aspekte sa svojim partnerom. Njen Mjesec (emocija, duša) i Neptun (najuzvišenija ljubav) bili su u dobrom aspektu s njegovom Venerom (ljubav), i to jedan od najljepših aspekata za ljubav.

Njezina Venera (ljubav) u Jarcu (sudbina, karma) u dobrom aspektu sa njegovim Plutonom (opsesija, strast) ukazuju na najsnažnije emocije i ljubavnu privlačnost.

Međutim, konjunkcija njenog Marsa s njegovim Marsom, (rat) preko Mjesečevih čvorova (karma, bol) u opoziciji sa Venerom (ljubav) u 12. kući (dugovi) jak je pokazatelj karmičke veze, koja pored velike ljubavi i snažnih strasti mora donijeti sukobe i prekide, koji se vrlo teško žive.

Vezu odlikuju snažna osjećanja i duboka strast. Ipak, okolnosti u kojima su se sreli bile su previše komplicirane da bi ova ljubav bila bez problema. Zato su teški aspekti koje su imali izazivali pravi rat, koji je vezu često dovodio do ruba propasti.

Od najromantičnijih osjećaja (Venera, Mjesec, Neptun), jakih strasti i najburnijih sukoba (Mars konjunkcija Mars) ova veza još uvijek živi svoju sudbinu.

Njezina Venera (ljubav) u Jarcu (karma) je predodređena za jaku karmičku vezu. Pošto ova Venera ima težak aspekt sa Plutonom (fatalizam, opsesija, destrukcija) konflikti su nekad zaista bili previše stresni.

Iako Venera u Jarcu teži dugoj, stabilnoj i ozbiljnoj vezi, težak aspekt Venere i Plutona, kao i Uran (stres, raskid, nestabilnost) u 7. kući (brak) kvadrat Mars (rat, svađe, strast), mogli su donijeti sve, osim onoga što je ona najviše željela – a to je mir.

U nekoliko prošlih života oni su živjeli snažnu ljubav, ali i ljubomoru, ozljeđivanje iz kojih su često ulazili u pravi rat. Njihova opsesija jedno drugim (Venera-Pluton) provlači se stoljećima, a ništa manja nije ni danas.

Međutim, ova snaga strasti i ljubavi često mora biti na kušnji sve dok okolnosti ne dozvole da mogu mirno nastaviti živjeti svoju ljubav, ili da je prekinu pa da se opet sretnu u narednom životu. Dakle, karmičke veze su naš duhovni učitelj. Duše povezane željom za otplatom duga, kao i željom da se ponovno sretnu…

Tko je moja srodna duša: Svi tražimo srodnu dušu. Ipak, kako znati da je osoba koju srećemo ona prava? Srodna duša je ona s kojom smo živjeli mnogo života zajedno, sretali se iz inkarnacije u inkarnaciju. Čim se vide, prepoznaju se i osjećaju veliku ljubav, bliskost, povjerenje. Srodne duše se nalaze zajedno u skupini duša.

One zajedno prolaze razna iskustva i iskušenja. Stalno se reinkarniraju, pazeći jedna na drugu i međusobno se pomažu. Ima i slučajeva kada naizgled jedna drugoj odmažu, ali samo zbog toga što je takvo iskustvo njima potrebno da bi se dalje razvijale. Srodne duše odlikuju slični stavovi, vjerovanja, osjećaji. To su oni s kojima se razumijemo, volimo da provodimo vrijeme i slično.

Duše parovi: Duše parovi su također karmički vezani, ali u sebi ne nose nikakvu tenziju, probleme i međusobno natjecanje. Mogu se javiti kao prijatelji, suradnici, ljubavnici i dr. Kako ih možemo prepoznati?

Strast između duša parova nema intenzitet kao kod karmičkih veza. Tu sve teče glatko i sporo, ali zato može trajati do kraja života. Duša par nas prihvaća iznutra. Nema sebičnosti, ni manipulacije.

Mora postojati prirodno prijateljstvo. Ne znači da među ovim dušama nema strasti. Ona na jednom nivou i tu postoji, ali se ovaj odnos ne zasniva na strastima. Ljubav duša parova je stabilna, a strast se gradi nježno.

Smisao ovakve veze nije strast, već duhovno povezivanje. Kada se sretnu duše parovi sve ide glatko, jer se to prijateljstvo provlači kroz više života. Povezane su dubokom intimnošću. Partner je takav da se na njega može osloniti, ali ne i da se bude ovisan od njega.

Duše parovi moraju ispuniti 4 uvjeta da bi bili sigurni da su zaista duše parovi. Prvo mora postojati tjelesna privlačnost, jer živimo u materijalnom svijetu, a tijelo je vozilo duše. Druga stvar je intelektualna veza, a to znači sličan način razmišljanja i iskren razgovor bez laži.

Tu je i jaka telepatija među partnerima. Treća je emocionalni aspekt, odnosno duša par mora vam otvarati srce. Četvrta stvar je duhovna povezanost, odnosno duhovna veza koja teži obostranom duhovnom napretku. Oni se spajaju u duhovnom.

Postoji još jedna stvar – a to je bezuvjetna ljubav. Smatralo se da je takva roditeljska ljubav, ali u većini slučajeva ni roditeljska ljubav nije bezuvjetna. Ta vrsta ljubavi je vrlo rijetka – da se netko voli bez ikakvih želja i očekivanja.

Nekada se dogodi da naše duše parovi nisu u isto vrijeme na Zemlji kad i mi. To je zato što neke stvari trebamo obaviti sami, jer da smo s našom dušom parom to onda ne bismo mogli. Tada nas duša par pušta da se inkarniramo sami i da obavimo posao na Zemlji koji je potreban. Kada se taj život završi, duše parovi se ponovo sreću.

Sve situacije koje sam opisao ne javljaju se samo u ljubavnim odnosima. Karmičke veze, srodne duše i duše parovi mogu biti i prijatelji, djeca, roditelji, susjedi, braća, sestre, netko iz obitelji i dr. Ipak, najviše se srećemo u karmičkim vezama.

To znači da su ostali neki neraščišćeni računi iz ranijeg života, pa smo se sada sreli da jedan drugome vratimo dugove i da nešto naučimo. Ali, neki odnosi mogu biti gotovo nepodnošljivi i vrlo teško se može naći kompromis. Horoskopi ovih osoba će ukazati na dugove koje nose i samo pravilni postupci mogu ih osloboditi tereta.

Najveći mrak je neznanje. Ako znamo problem i uzrok, velika je šansa da razriješimo konflikte. Ako oboje u tome sudjeluju, sigurno će se na lakši način osloboditi dugova i svoj odnos toliko pročistiti da u jednom trenutku postanu duše parovi.

CiciMici.