Dato’ Kho Hui Meng stipendija 2023/24. godine – Singapurski menadžment univerzitet, Singapur…

Prijave otvorene!

O stipendiji

Osnovana 2019. godine, stipendija Dato’ Kho Hui Meng dostupna je redovnim studentima prve godine studija koji pohađaju bilo koji studijski program na Univerzitetu za menadžment u Singapuru. Cilj je njegovati studente da budu kreativni, refleksivni građani svijeta i budući lideri posvećeni stvaranju značajnog utjecaja u poslovanju i društvu.

Kriterijumi podobnosti

-Redovni studenti prve godine osnovnih studija upisani na bilo koji studijski program

-Bilo koja nacionalnost s prioritetom za Singapurce, Malezijce i stalne stanovnike Singapura

-Odlični akademski rezultati

-Pokazane liderske kvalitete i društvene vještine

-Aktivno se bavi sportom i društveno korisnim aktivnostima

Prednosti

-Ukupna vrijednost do 87.400 USD (prema subvencioniranim školarinama, troškovima vezanim za studiranje i odredbama za programe u inostranstvu odobrenih od strane univerziteta).

-Održivi do 4 godine akademskih studija primaoca, pod uslovom kontinuiranog poštovanja kriterijuma podobnosti i uslova za dodjelu.

Informacije o aplikaciji

Ako želite da budete uzeti u obzir za ovu stipendiju, molimo vas da naznačite svoje interesovanje u odjeljku za stipendije online obrasca za prijem. Ne postoji poseban obrazac za prijavu za stipendiju.

PRIJAVITE SE ODMAH

O donatoru

Dato’ Kho Hui Meng stipendiju je ustanovio Dato’ Kho Hui Meng, predsjednik i izvršni direktor Vitol Asia Pte Ltd 2019. godine i direktor uprave Vitol grupe. Član je Upravnog odbora Singapurskog univerziteta za menadžment (SMU). Dato’ Kho je rođen u Kuchingu, Sarawak, Malezija 1958. godine, a diplomirao je 1980. godine na Univerzitetu Manchester Institute of Science & Technology, Engleska sa diplomom (počasti) iz hemijskog inženjerstva. Pridružio se Vitolu u Singapuru 1987. kao trgovački menadžer i tokom godina napredovao do sadašnje uloge šefa aktivnosti Vitol Grupe za Aziju i Oceaniju od 1999. On je također direktor Viva Energy Group Limited (bivši Shell Australia). Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Sultan od Pahanga, Malezija, 2004. dodijelio mu je titulu „Dato“, Dato’ Kho je šampion i zagovornik SMU-a i podstiče studente da „Voli život, čini dobro i bude najbolji“.

Izvor: Više informacija – Zvanična web stranica OVDJE.