Retrogradna Venera: 3 saveta kako prevazići “IZAZOVE” i “SAČUVATI” ljubavni život …

Kad Venera krene u svoj retrogradni hod, ljubavno ogledalo može nam pokazati iskrivljenu sliku! Evo na što treba pripaziti…

Kad se planeta ljubavi, lepote, harmoničnih veza i novca – Venera – nađe u retrogradnom hodu, može izazvati pravu oluju u našem raju ako ne budemo pažljivi prema željama i snovima koje može probuditi u nama.

Jeste li očarani novim poznanstvom, dok vam leptirići lete u stomaku i izdaleka kao da čujete svadbena zvona?

Ili ste nezadovoljni svojim ljubavnim životom, dosta vam je svega i spremate se podneti zahtev za razvod braka? Bez žurbe, prvo “preživite” retrogradnu Veneru i sagledajte stvari sa više pažnje.

Dajte sebi više prostora i ne zanemarujte važnost ljubavi prema sebi. – Ako sanjate o novoj ljubavi, prvo se zapitajte da li ste zaista zaljubljeni u sebe, pre ili posle svega što sledi.

Ako osećate tešku i gotovo nepodnošljivu čežnju za srodnom dušom, proverite da li ste možda zaboravili da “nahranite” svoja čarobna krila i vilinski prah, ili da ste zaboravili posvetiti sebi taj “dan darovan sebi” koji zaslužujete.

Prisetite se prošlih ljubavi. – Bez pretvaranja da su bile savršene, ali i bez umanjivanja njihovog značaja! Retrogradne planete mogu ponovo oživeti prošlost na neočekivane načine, pa nemojte se iznenaditi ako dobijete poziv ili poruku od osobe s kojom ste se već susreli, ali tada “nije bilo pravo vreme za vas”.

Venera vam može doneti reči divljenja i uzdaha, ali ostanite pribrani – ako i vaša srodna duša nije prošla put ka unapređenju sebe, možda još uvek nije došlo pravo vreme.

Očekujte konflikte i suočite se s njima. – Setite se: Venera je planeta harmonije. To ne znači da se morate pretvoriti u nešto što niste kako biste rešili sve nesuglasice.

Ako ste introvert, otvorite oči i pokušajte razumeti ekstroverta; ako ste ekstrovert, umirite se i poslušajte ono što introvert ima da kaže.

Dogovorite zajednička pravila za preživljavanje retrogradne Venere, pronađite tajne kodove za ljubavni “time-out”, i nakon četrdeset dana, bićete spremni da osnaženi zakoračite u novo razdoblje.

Izvor: Atma