Retrogradni Merkur od 23. avgusta uticat će na 4 znaka: Pogrešni koraci donose izazove…

Ovo su četiri horoskopska znaka na koje će retrogradni Merkur uticati najviše tokom 23. avgusta 2023. godine.

Devica, kao zemaljski znak kojim vlada Merkur, često se ističe pažnjom prema detaljima, praktičnošću i težnjom ka urednosti. S obzirom na to da će Merkur, planeta komunikacije i intelekta, kretati retrogradno kroz znak Device, ove karakteristike će doći do izražaja, potičući nas da temeljno pregledamo različite aspekte svakodnevnog života.

Promene u Komunikaciji

Tokom retrogradnog Merkura u Devici, način na koji komuniciramo doživljava značajne promene. Izbijanje neslaganja i nedostatak usklađene komunikacije postaju primetniji, što može otežati izražavanje.

Ova retrogradna faza nas potiče da razmotrimo naše komunikacione stilove, te nas podstiče da budemo pažljivi u izboru reči i da obratimo pažnju na neverbalne signale.

Svakodnevna Organizacija

Pored toga, retrogradni Merkur u Devici nas motiviše da preispitamo naše organizacione i praktične pristupe. Ovo vreme može istaći važnost tačnosti u našim svakodnevnim zadacima i rutinama, jer čak i najmanji propusti mogu imati ozbiljne posledice.

Ovo je blaga opomena da osvežimo naše planove, pregledamo detalje i pronađemo kreativne strategije za suočavanje sa potencijalnim izazovima.

Fokus na Zdravlju

Zdravlje i dobrobit dolaze u prvi plan tokom retrogradnog Merkura u Devici. Astrologija nas poziva da ponovo procenimo naše fizičko i mentalno zdravlje, ističući značaj brige o sebi.

Ovo je period introspekcije u kojem možemo revidirati naše rutine, navike i rituale, tražeći načine da unapredimo naše blagostanje.

Ljubav

U ljubavnim vezama, retrogradni Merkur u Devici dovodi do toga da preispitamo način na koji komuniciramo i povezujemo se sa drugima. To zahteva više strpljenja, saosećanja i empatije, jer neslaganja i razlike mogu lakše isplivati na površinu u ovom trenutku.

Usvajanje otvorene i istinite komunikacije, omogućava nam da se krećemo kroz svaki potencijalni sukob sa milošću i iskoristimo ovu sezonu za jačanje naših odnosa.

4 najpogođenija horoskopska znaka retrogradnog Merkura u Devici

Retrogradni Merkur u Devici uvodi prilično jedinstvenu dinamiku koja može da utiče na ljude drugačije na osnovu njihovih horoskopskih znakova.

Iako svi doživljavaju uticaje retrogradnog Merkura u određenoj meri, određeni znaci su podložniji njegovom prilivu tokom ove faze.

BLIZANCI

Kao vazdušni znak, Blizanci su poznati po svojoj sposobnosti komunikacije i brzom razmišljanju. Ipak, tokom retrogradnog Merkura u Devici, Blizanci bi mogli iskusiti izazove u komunikaciji. Mogu se suočiti s nesuglasicama, imati poteškoća u jasnom izražavanju, pa čak i doživjeti tehničke probleme.

U svjetlu toga, ključno je za Blizance da budu oprezni s riječima i da pažljivo provjere informacije prije nego što ih podijele, kako bi izbjegli potencijalne nesporazume.

DEVICA

S obzirom na to da je Merkur retrogradan u njihovom sopstvenom znaku, Device mogu osjetiti dublji uticaj. Njihova sklonost ka analiziranju može se pojačati, što može rezultirati pretjeranim i samokritičkim razmišljanjem.

Ovaj period može zahtijevati od Device da preispitaju svoje ciljeve, odnose i općenito smjer svog života. Važno je da brinu o sebi, budu ljubazni prema sebi i potraže podršku od svojih bližnjih tokom ove introspektivne faze.

STRELAC

Strelac, vatreni znak poznat po svojoj slobodoumnoj i avanturističkoj prirodi, može osjetiti efekte retrogradnog Merkura u Devici koji se manifestiraju kroz njihov osjećaj za smjer i planiranje.

Strelčevi se mogu suočiti s odgodama u putovanjima ili smetnjama, mogu se susresti s problemima u vezi s dokumentima ili vizama te se boriti s organizacijom svakodnevnih obaveza.

RIBE

Ribe su sklone da budu pronicljive i podložne emocijama. Dok je Merkur retrogradan u Devici, verovatno će iskusiti pojačane emocije i veću osetljivost. To može rezultirati neskladom u njihovim odnosima i jasnom potrebom za komunikacijom.

Za Ribe je od vitalnog značaja da se upuste u praksu brige o sebi, uspostave zdrave granice i efikasno saopšte svoje potrebe za očuvanjem harmonije tokom ove verovatno burne faze.

Izvor: Stil