Savjeti slavnih dama: “Dopustite da vas pronađu oni koji vas žele”

Evo nekoliko dragocjenih savjeta koje su holivudske dame podijelile, pružajući nadu i inspiraciju mnogima.

“Ne dozvoli da te uvuku u svađu s nekim tko nema razumijevanja – jer ćeš se naći na istoj razini s njima, a oni će te svladati iskustvom.” – Džordž Karlin.

“Izbjegavaj klevetanje drugih. Iako tvoje riječi možda ne dosegnu do njih, prljavština će ostati na tvojim rukama.” – Doroti Parker.

“Vjeruj u svoju privlačnost. Zapamti, vaganje može lagati, ljudi mogu biti zavidni, a ogledalo može prikazati iskrivljenu sliku.”

“Nemoj zvati one koji te ne zovu, i nemoj čekati one koji te ne čekaju.”

“Ako ti kažu da si propustio svoj voz, zapamti da postoje još i avioni i brodovi.”

“Sjeti se, dobre stvari počinju se događati kada se udaljiš od negativnih ljudi.”

“Umesto da brišeš suze s lica, odstrani ljude iz svog života koji su te naterali da plačeš. Neka postupci drugih ne naruše tvoj unutrašnji mir.”

“Okreni se prema naprijed – tamo je budućnost, bez tereta prošlosti.”

“Ne upoređuj se s drugima. Nemoj upoređivati svoje zdravlje, partnera, djecu ili zaradu s drugima.”

“Ako na svom putu ne pronađeš ravnopravnog ili boljeg saputnika, nastavi svoj put sam. Ne gubi vrijeme na nevrijedne ljude.”

“Ponosim se svojim tijelom, i ti bi trebala osjećati isto. Bez obzira na svoj identitet i ciljeve. Ne treba vam odobrenje drugih za uspjeh.”

“Budite autentični i istrajni. To je ono što čini prave šampione.” – Lady Gaga.

“Nijedan dječak nije dovoljno sladak ili zanimljiv da vam spriječi sticanje obrazovanja. Ako bih se brinula o tome koga privlačim ili da li me smatraju slatkom kad sam bila u vašim godinama, nikada ne bih postala supruga predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.” – Michelle Obama.

Izvor:pult24.info