Vjernost bez granica: Žena Bik sa srcem koje je zauvijek predano!

Odlučna, uporna, dosledna, realistična, stabilna, beskompromisna, emotivna, svojeglava, izdržljiva, tolerantna, tvrdoglava, odgovorna, brižna, sposobna, snažna, zavodljiva, fokusirana!

Njeni najveći aduti leže u dva izvanredna kvaliteta koja posjeduje – osećajnost i strpljivost. Blage je naravi, ali to ne znači da se njome može manipulisati – u mnogim stvarima ima čvrsto mišljenje koje je teško promeniti. Pokuša li neko ‘testirati’ njene granice, probudiće njen vatreni temperament.

Ona je – Bik.

Ipak, žena Bik teži ravnoteži i sigurnosti, pa izbegava pokazivanje svog temperamenta. Uživa u prirodi i želi živeti u ugodnom i raznobojnom okruženju. Nije avanturistkinja i ne voli rizikovati, zbog čega se ne najbolje nosi s naglim promenama.

Bolje funkcioniše u rutini i jednoličnosti, zbog čega gotovo nikada ne traži sama velike životne promene, već se obično suočava s njima kad ih izazovu spoljni faktori. Ipak, bez obzira na to kakva iskustva život donese, brzo uči iz njih i vrlo verovatno neće ponoviti istu grešku.

Veze

Jedan je od najpredanijih i najodanijih horoskopskih znakova. U vezu nikad ne srlja, jako joj je važno u potpunosti upoznati partnera i biti sigurna da je izabrala pravu osobu prije nego se obaveže i upusti u ozbiljnu vezu. A jednom kada se obaveže, to je verovatno zauvijek.

Muškarac koji želi osvojiti ženu Bika mora biti spreman na dosta udvaranja i zavođenja jer to je put do njenog srca. Onaj koji je osvoji dobiće mnogo ljubavi, jer ženi rođenoj u ovom horoskopskom znaku u prirodi je brinuti se za druge, zbog čega će se u vezi truditi davati što više sve dok joj je partner odan i vjeran, i dok joj pruža osjećaj sigurnosti i zaštite. Mnogi koji su proživeli to iskustvo, opisuju ženu Bika kao očaravajuću ljubavnicu.

U ljubavi najbolje se slaže s Rakom, Devicom, Jarcem i Ribom.

Prijateljstvo

Imate li prijateljicu koja vam je u osnovnoj školi napisala „najbolje prijateljice zauvijek“ u spomenar? Ako ste i dalje najbolje prijateljice godinama poslije, velika je šansa da je ta prijateljica rođena u znaku Bika. Svoja prijateljstva shvata ozbiljno, neguje ih, a svojim prijateljima posvećuje se nesebično te ostaje lojalna.

Zauzvrat, od prijatelja očekuje jednaku lojalnost i ako bude tako, prijateljstvo će trajati zauvijek. Za sreću joj nije potrebna horda prijatelja, njen je moto kvaliteta prije kvantitete, i to vrijedi za većinu područja njenog života, ne samo za prijateljstvo. Ljude koji joj se ne sviđaju, prije će ignorisati nego započinjati svađu s njima.

Izgled

Velike, ekspresivne oči sa spuštenim kapcima, punije, senzualne usne, vitak, elegantan vrat, širi grudni koš i krupnija građa su neke od fizičkih karakteristika tipične žene Bika. Vrat je deo tela kojim vlada ovaj znak, pa je kod žena Bikova vrlo često izražajan, a vole ga istaknuti ogrlicama, lančićima, šalovima i maramama.

Tijelo im je obično robusnije i obično su srednje visine ili malo ispod prosjeka. Lice je obično četvrtasto ravnih crta, dok je glava prilično okrugla. Imaju manje uši koje su priljubljene uz glavu te okruglu, ponekad i bucmastu bradu s šarmantnom rupicom. Nos je obično kraći s podignutim vrhom i proširenim nozdrvama. Krase ih blage i nježne oči te pogled ‘kao u šteneta’, zbog čega muškarci teško odolijevaju zavodljivom šarmu kojim ti oči zrače.

Većina pripadnica ovog znaka može se pohvaliti odličnim stasom, pa čak i u starijoj dobi izgledaju mladoliko, svježe i snažno.

Stil

Njen životni moto kvaliteta prije kvantitete snažno se očituje i u njenom odevnom stilu. Kupuje samo kvalitetnu odeću sašivenu od najfinijih materijala, a poznata je i po svojoj sklonosti ka dizajnerskoj odeći.

U ormaru tipične žene Bika uvijek će se naći kostim ili odelo sašiveno po meri jer ova žena zna da odeća koja savršeno pristaje nikad neće izaći iz mode. Praktične, elegantne i s puno ukusa, one će pre izabrati cipele na ravnu petu s diskretnim ukrasom na njima nego štikle te besprekorno sašivene pantalone nego mini suknju.

Njihova suptilnost jasna je i u izboru boja koje preferira, uglavnom su to neutralne i pastelne nijanse poput bež, boje slonove kosti i kaki, sa smeđim ili zlatnim akcentima. Međutim, odlično joj stoje i ružičasta i zelena.

Što se tiče frizure i šminke, njen zaštitni znak su ‘smokey eyes’ i duga, raskošna kosa. Nikad joj nije žao dati više novca

Izvor: Zadovoljna.hr