“SVE više zrelih žena radije biraju SAMOĆU” – Kako se mijenjaju prioriteti žene po godinama…

Kako žena stari tako se mijenjaju i njeni prioriteti. Čak je i nauka potvrdila da se mozak žene mijenja zavisno tome u kojem periodu života se nalaze.

Žena u svojim dvadesetim godinama najviše dopušta da je vode emocije i hormoni. U ovim godinama sve što ona želi jeste predivna ljubavna priča u kojoj će sve biti savršeno.

Kada pronađe svog pravog muškarca ona će sve dati da da ga usreći i zadrži. Ulagaće maksimalan napor kako bi sve bilo sjajno. Više nego ikad će biti posvećena svom izgledu, glatkoći kože, garderobi, šminki…

Ova faza obično i završava u dvadesetima. Kada se stvari počnu mijenjati? Mnogi muškarci su krivci zašto žene popuštaju u želji da uvijek izgledaju savršeno.

Većina muškaraca nema naviku da ulažu vrijeme i trud u svoj izgled kao što to žene čine, i posmatrajući takvo ponašanje i one prestaju da se trude. Zavisno od toga kada žena zatrduni, u dvadesetim, tridesetima, prije ili poslije, njen mozak se tada najviše mijenja, i njeni prioriteti sa njim.

Naučnici su potvrdili da u periodu trudnoće ženski mozak se tako “oblikuje” da žena postaje više fokusirana na potrebe bebe, pa sa i tim i na potrebe dragih ljudi.

Ali čim prođe nekoliko godina od rođenaja bebe, žena ponovo počinje sebe smatrati prioritetom. Kako žena sazrijeva, kako ulazi u zlatne godine sve više pribjegava samoći i sebi.

Zrele žene zaranjaju u svoju ličnost i sjajno se osjećaju u svom društvu. One su svjesne da ne mogu druge navesti da se ponašaju onako kako bi to one htjele pa zato više uživaju u vlastitom društvu.

Najveći gubitak u životu zrele žene jeste imati muškarca koji to ne može razumiti i koji ne voli da se njegova žena “osamljuje”. Još gore je ako zbog toga smatra da ona nije zainteresovana za poodicu ili za njega.

Shvatite da svako zaslužuje lični prostor. Nekome treba manje ličnog prostora nekome više, morate se prilagoditi potrebama osobe sa kojom živite.

pult24.