TRI RADARA za mjerenje brzine SRUŠENA su pomoću kutne brusilice. Policija tvrdi: “Iza ovog čina stoji ljutiti penzioner..

Profimedia, GMP Wigan West

Osoba u dobi od 67 godina uhićena je, a motiv još nije poznat; međutim, dogodila se značajna materijalna šteta.

Nakon ULEZ-ovih kamera u Londonu, čini se da sada masovno stradavaju i kamere za nadzor brzine i to u Manchesteru u Velikoj Britaniji, prenosi Jutarnji.hr..

Naime, u nedavnom incidentu neimenovani, 67-godišnji umirovljenik priveden je pod sumnjom da je kutnom brusilicom srušio tri suvremene kamere za nadzor.

Policija Manchestera reagirala je na poziv kako su dvojica muškaraca zatečeni kako pile stup s kamerom za brzinu u dijelu grada Wigen. Dogodio se to nekoliko dana nakon što su srušene još dvije kamere na drugim lokacijama – Wigen Pieru i predgrađu Kitt Green, piše Daily Mail.

Lokalna policija, Wigan Westa, izvijestila je putem društvenih mreža o uhićenju, naglašavajući da su kamere za mjerenje brzine postavljeni kako bi osigurale sigurnost na cestama tijekom božićnog razdoblja. Penzioner je tako napravio veliku štetu gradu koji se sklopio ugovor s tvrtkom Jenoptik UK za nadogradnju kamera diljem regije, tip VECTOR-SR koje koriste infracrvenu tehnologiju.

Ove napredne kamere, imaju sposobnost detekcije vozila u oba smjera istovremeno bez upotrebe bljeskalica, čineći ih učinkovitim alatom za kontrolu brzine.

Ovo uhićenje dolazi u vrijeme kada se vozače upozorava da budu oprezni zbog povećane vjerojatnosti da će ih kamere snimiti, s obzirom na instalaciju više od 100 novih VECTOR-SR kamera širom Manchestera.

Ovaj potez dio je inicijative financirane kroz Mayor‘s Challenge Fund (MCF) za poboljšanje sigurnosti na gradskim cestama, s ciljem eliminacije smrtonosnih slučajeva i teških ozljeda na prometnicama.

Vozače se pritom potiče na oprez, a educiranje o opasnostima prebrze vožnje ističe se kao ključno sredstvo u ostvarivanju ciljeva sigurnosti na cestama.