Uticaj 6 planeta u retrogradnom hodu, uz snažan udar Merkura – Nema pošteđenih!

Kosmička iznenađenja u avgustu: 6 retrogradnih planeta donose promene

Avgust je tek počeo, ali već nam je pripremio mnogo kosmičkih iznenađenja. Ovog meseca čak šest planeta će se kretati retrogradno: Saturn, Pluton, Uran, Jupiter i, naravno, zloglasni Merkur.

Na početku nedelje, retrogradna Venera i Sunce udružili su se sa nepredvidivim Uranom, izazivajući nagla previranja u svima nama. Moguće je da ćete se suočiti sa neočekivanim izazovima, zato nemojte se bojati razmišljati van okvira dok prolazite kroz ove preokrete.

Nemojte donositi brze odluke, jer retrogradna energija Venere može učiniti da neki od ovih impulsa budu prolazni. Mlad Mesec 16. avgusta će biti u konjunkciji sa retrogradnom Venerom, koja će dominirati našim ljubavnim životima u narednih nekoliko nedelja. To može biti korisno vreme da preuzmete inicijativu i rešite bilo kakve dugotrajne probleme u vezi ili konflikte želja koje su se pojavile u vašem srcu poslednjih dana.

1. avgust je značajan datum u kalendaru jer označava početak sezone Device i početak retrogradnog Merkura. Sunce u Devici će vas naterati, bez obzira da li želite ili ne, da temeljito preispitate stvari i organizujete svoj život.

Nažalost, retrogradni Merkur u Devici takođe počinje istog dana, što može otežati jasno sagledavanje svih malih detalja života. Budite strpljivi prema sebi i drugima jer je ovo peta planeta koja se pridružuje Retrogradnom timu.

izvor: Najžena