Venera u Lavu – Bogatstvo i “strast” za Strelca i Ribe, dok ostali doživljavaju nevjerojatne preokrete sudbine…

Venera, planeta ljubavi, obilja i ljepote, 5. juna započela je svoje putovanje kroz Lava i ostaje tamo sve do 8. oktobra ove godine, utječući na sve znakove Zodijaka.

Jezik ljubavi uvijek je ovisan o znaku kroz koji Venera prolazi, a ovaj put će pojačati strast u vašim odnosima i začiniti ih na različite načine. Osim što će pojačati želju za komplimentima i javnim iskazivanjem naklonosti, ovaj tranzit će nas potaknuti da budemo dramatičniji u slijediti naša srca.

Pored ovog tranzita, bitno je napomenuti da će Venera biti u opoziciji s retrogradnim Plutonom u Vodoliji, što će dodatno utjecati na nas sve. Financijski, romantično ili u smislu naših temeljnih vrijednosti, ovaj tranzit može donijeti svijest o nesvjesnoj dinamici moći ili strahovima u našim srcima.

Također, možete očekivati da ćete se istaknuti u područjima gdje vam je do sada nedostajalo hrabrosti da se izrazite.

Evo kako će se Venera u Lavu odraziti na sve znakove Zodijaka:

OVAN

Venera putuje kroz vašu petu kuću autentičnosti, kreativnosti i izražavanja, što znači samo jedno – vrijeme je da pokažete svoje talente! Ne brinite, nećete morati puno napora ulagati da biste privukli pažnju. Vi ste magnet za pohvale, a vaša pomalo teatralna osobnost će biti neodoljiva ove sezone!

U periodu retrospektivnog kretanja Venere od jula do septembra, poželjet ćete zabilježiti svoje kreativne ideje. Također, vjerojatno ćete se susresti s nekim bivšim ljubavima, ali držite glavu visoko i pokažite im što su propustili!

BIK

Ovaj tranzit je povoljan za obiteljska okupljanja i zabavne aktivnosti koje će vas povezati s vašim najmilijima. Vaš odnos s bližnjima bit će bolji nego ikad, a sada je pravo vrijeme da razmislite o renoviranju ili preuređenju svog doma. Budite oprezni s trošenjem novca.

U periodu retrogradnog kretanja Venere od jula do septembra, doći će i do pitanja vezanih za nasljedstvo ili obiteljsku imovinu, te je moguće da će biti polemike s bliskim rođacima.

BLIZANCI

Ovo je razdoblje u kojem ćete briljirati kada je u pitanju komunikacija. Bilo da se dopisujete putem DM-a na Instagramu sa simpatijom ili razgovarate s omiljenim kolegama na poslu, vaša harizma će biti maksimalno istaknuta.

U periodu retrogradnog kretanja Venere od jula do septembra, očekujte obilje ideja, bilo da su kreativne prirode ili se odnose na vaš osobni život. Kao Blizanci, prirodno ste skloni mijenjanju mišljenja, pa vam može biti teško ostati fokusirani u trenutku. Važno je da komunicirate jasno i izbjegavate konfuzne izjave i nagla mijenjanja stajališta.

RAK

Zapamtite svoju vrijednost i ne bojte se naglasiti svoje osobne vrijednosti. Vrijedite više nego što mislite. Vaša samosvijest o vlastitoj vrijednosti, kao i vaš odnos prema novcu, bit će u fokusu s obzirom na to da će Venera boraviti u vašoj drugoj kući novca i financija. Venera inače potiče želju za luksuzom, a u kombinaciji s prolaskom kroz Lava, pojačat će vaše želje za raskoši.

Tijekom retrogradnog kretanja Venere od jula do septembra, moguće je da ćete se suočiti sa sumnjom u svoju financijsku sigurnost i da će se javiti sumnje u vašu sposobnost da zaradite dovoljno.

LAV

Niste uvijek spremni biti u središtu pažnje, ali ovog puta zaista jeste. Osim što su Mars i Venera u vašem znaku, vaš vladar (Sunce) također osvjetljava vašu 11. kuću društvenih doprinosa i osjećaja pripadnosti svijetu. Razmislite o svom jedinstvenom identitetu ili čak o pokretanju vlastitog brenda.

Ovo je razdoblje kada ćete imati brojne potencijalne udvarače, ali i izvrsne poslovne prilike. U periodu retrogradnog kretanja Venere od jula do septembra, izbjegavajte kozmetičke zahvate i rizične estetske promjene.

DEVICA

Ovo je razdoblje kada ćete napokon osloboditi se različitih briga! Iako ste prirodno suosjećajni, važno je da budete razboriti kada je riječ o žrtvama koje svjesno ili nesvjesno birate. Morate ponovno preispitati sebe i svoje osjećaje, iskreno i bez iluzija ili maski. Sada je pravo vrijeme da se povučete i zasluženo odmorite. Bilo bi dobro da se posvetite aktivnostima koje će vam pomoći da se povežete sa svojim unutarnjim bićem – dan u spa centru, meditacija, joga…

U periodu retrogradnog kretanja Venere od jula do septembra, dobit ćete uvid u neke odnose u koje ste možda nesvjesno ušli, dok će drugi možda poželjeti okončati vezu u kojoj su.

VAGA

Ovo je razdoblje kada ćete biti vrlo druželjubivi i puni energije za različite zabave i društvena događanja. Međutim, moguće su trzavice na ljubavnom planu – čim vam se neko svidi i to mu stavite do znanja, vjerojatno će se odmah povući.

U periodu retrogradnog kretanja Venere od jula do septembra, stvari će postati zanimljive. Na površinu će isplivati različite istine o ljudima oko vas, posebno onima koji vas ne podržavaju iskreno ili nemaju istu viziju života kao vi.

ŠKORPIJA

Venera dolazi u vašu desetu kuću autoriteta, ugleda i nasljeđa u svijetu te iz vas izvlači najbolje, bilo da se radi o profesionalnom ili financijskom planu. Imate sjajnu radnu etiku i vještine diplomacije, a čini se da su vam zvijezde naklonjene i da vas čeka zasluženo unapređenje.

Također, velike su šanse da ćete dobiti posao iz snova, stoga ne odustajte od slanja životopisa na različite adrese. Ako ste razmišljali o pokretanju vlastitog posla ili o povezivanju s nekim tko bi vam mogao pomoći u napredovanju, sada je vrijeme da to ostvarite!

STRELAC

Da li ste spremni da izađete na scenu? Tokom ovog Venerinog tranzita bićete u centru pažnje i lako ćete se isticati u gomili – počev od vašeg jedinstvenog stava do zanimljivih priča o vašim iskustvima. Ovo je period kada treba da se povežete sa željama svog srca i spoznate šta je to što može da „zapali“ vašu dušu, bilo da je reč o obrazovanju, putovanjima ili pronalaženju nove profesije.

U periodu kada se Venera bude kretala retrogradno, od jula do septembra, vaši horizonti će se proširiti i dobićete nove finansijske mogućnosti, ali i nove prilike za ljubav. Važno je da ostanete skromni i imate otvoren um.

JARAC

Intimnost i seksualna hemija biće na prvom mestu tokom ovog perioda. Uprkos žudnji za životom i nezasitoj želji za spajanjem, suočićete se sa mračnom stranom vaše ljubavi i želja. Da li jednako dajete i primate u odnosu u kome ste trenutno? Da li zaista izražavate svoje lične potrebe?

Biće mnogo besa i strasti u vašim ljubavnim odnosima, ali tokom perioda retrogradne Venere, od kraja jula do septembra, postoji prilika da zacelite rane i ponovo se povežete sa samim sobom, te shvatite koliko vredite. Ovo posebno važi za one od vas koji su u svojim intimnim vezama imali pored sebe dominantnu osobu, bilo u finansijskom smislu, bilo u smislu jačine karaktera.

VODOLIJA

Venera osvetljava vašu sedmu kuću dogovora, kompromisa i partnerstva, pa ćete biti vrlo angažovani oko svojih veza i uživaćete u pažnji koju dobijate. Ovo je odličan tranzit kada je reč o ličnoj i profesionalnoj saradnji, posebno onoj u kojoj možete da pokažete svoju autentičnost.

Tokom perioda kada Venera bude retrogradna, od jula do septembra, možda ćete shvatiti da vaš ljubavni odnos „krade“ previše vremena, energije i zahteva preveliku žrtvu. Ovo je period i kada bi neka nerešena pravna pitanja konačno mogla da se reše.

RIBE

Venera vam donosi energiju i motiviše vas, tako da je ovo period kada ćete se osećati najbolje što možete! Produktivni ste i inspirisani, a dobićete i puno komplimenata i podrške od vaše bliže okoline.

Tokom perioda kada Venera bude retrogradna, od jula do septembra, bilo bi dobro da rasteretite svoj lični prostor, organizujete detaljno čišćenje kuće, krenete na detoks, duhovni i fizički! Imate hrabrosti da izvučete najbolje iz svog dana i života, i što ste autentičniji u svom pristupu, to bolje!

Izvor: Blic žena