ŽESTOK OKRŠAJ U BEČU: Sukob Bh. državljana i Makedonaca zbog žene?

(Foto: Screenshot/orf.at)Otac (54) i tri sina (22, 25, 28), porijeklom iz Sjeverne Makedonije, su privedeni nakon incidenta s vatrenim oružjem u bečkom Florisdorfu, u kojem su učestvovali s bh. državljanima.

Bh. državljani su ranjeni u tom sukobu i prevezeni su u bolnicu. Sa bh. državaljanina bio je i Iranac, koji je takođe ranjen.

Kako prenose mediji, tri ranjena bh. državljanina starosne dobi 22, 26 i 27 godina su navodno braća ili su u bliskim rodbinskim vezama. Svi ranjeni su van životne opasnosti.

Iako je prvobitno objavljeno da su uhapšena četiri državljanina BiH, danas je priča dobila svojevrsni zaokret nakon što je policija detaljnije istražila sukob.

Prema prvim rezultatima istrage, do pucnjave je došlo nako svađe na ulici zbog dugogodišnjih razmirica između ove dvije porodice. Navodno se došlo do saznanja da je motiv pucnjave zapravo žena tj. sukob oko žene, rekao je policijski portparol Markus Ditrih. Kako prenose mediji, o svađi između dvije porodice navodno se ranije raspravljalo i na društvenim mrežama.

Inače, počinioci su uhvaćeni su u blizini mjesta zločina svega 90 minuta nakon pucnjave u – nakon velike potjere u kojoj je sudjelovala i austrijska Kobra. Osumnjičeni su pobjegli u dva automobila koja su bila parkirana kod stambene zgrade u Floridsdorfu.

“To je omogućilo dobivanje informacija koje su dovele do mjesta gdje se nalaze osumnjičeni počinioci”, rekao je portparol policije Markus Ditrih..