Potpuno financirane profesionalne stipendije Commonwealtha 2024. u Ujedinjenom Kraljevstvu

Zadovoljstvo nam je uputiti poziv za prijavu na prestižne profesionalne stipendije Commonwealtha. Ova iznimna prilika osmišljena je posebno za profesionalce srednje karijere koji dolaze iz zemalja s niskim i srednjim prihodima. Stipendije imaju za cilj pružiti tim pojedincima transformativno iskustvo, omogućujući im da prošire svoje znanje i vještine unutar svojih sektora. Štoviše, krajnji cilj je potaknuti katalitičke učinke na njihova radna mjesta, potičući pozitivne promjene i napredak.

Stručne stipendije Commonwealtha nude uspješnim kandidatima priliku da krenu na izvanredno putovanje provodeći određeno vrijeme u uglednoj organizaciji domaćinu iz Ujedinjenog Kraljevstva. Tijekom boravka u instituciji domaćinu, stipendisti će aktivno sudjelovati u sveobuhvatnom programu stručnog usavršavanja prilagođenom njihovim specifičnim potrebama i težnjama.

Ova inicijativa nastoji promicati međusobno razumijevanje, suradnju i razmjenu znanja između stručnjaka iz različitih sredina, pridonoseći razvoju globalne mreže vještih pojedinaca posvećenih pokretanju pozitivnih promjena u svojim zajednicama.

Srdačno pozdravljamo talentirane stručnjake srednje karijere da iskoriste ovu neusporedivu priliku i prigrle mogućnost poboljšanja svoje stručnosti uz dugotrajan utjecaj na svoja radna mjesta i šire.

Sažetak stipendije:

  • Sponzor(i) stipendije: Komisija za stipendije Commonwealtha, UK
  • Institucija(e) domaćin(e): organizacija domaćin iz UK
  • Vrijednost stipendije: potpuno financirana
  • Broj nagrada: Nekoliko
  • Razina studija: Stručnjaci srednje karijere
  • Nacionalnost: pogledajte zemlje koje ispunjavaju uvjete (ispod)

Prihvatljive zemlje:

Sljedeće zemlje ispunjavaju uvjete za profesionalne stipendije Commonwealtha:

Bangladeš, Belize, Bocvana, Kamerun, Dominika, Eswatini, Fidži, Gabon, Gambija, Gana, Grenada, Gvajana, Indija, Jamajka, Kenija, Kiribati, Lesoto, Malavi, Malezija, Maldivi, Mauricijus, Montserrat, Mozambik, Namibija, Nauru , Nigerija, Pakistan, Papua Nova Gvineja, Ruanda, Sveta Helena, Sveta Lucija, Sveti Vincent i Grenadini, Samoa, Sierra Leone, Salamunovi Otoci, Južna Afrika, Šri Lanka, Tanzanija, Togo, Tonga, Tuvalu, Uganda, Vanuatu, Zambija .

Detalji o stipendiji:

Za krug 2023./24., sve stručne stipendije Commonwealtha usmjerene su na tematsko područje čiste energije, zraka i oceana. Glavni cilj ovih stipendija je osnažiti stručnjake nudeći im priliku da prošire svoje znanje i stručnost unutar svojih sektora. Čineći to, mogu donijeti katalitičke učinke na svoja radna mjesta i potaknuti pozitivne promjene.

Ove stipendije primarno su namijenjene stručnjacima srednje karijere s najmanje pet godina relevantnog radnog iskustva, koji su trenutno zaposleni u organizacijama povezanim s razvojem u zemljama Commonwealtha s niskim i srednjim prihodima. Cilj je tim pojedincima pružiti vrijedne prilike za rast i razvoj vještina, omogućujući im da značajno doprinesu održivom razvoju svojih nacija.

Kriterij prihvatljivosti:

Kandidati zainteresirani za profesionalne stipendije Commonwealtha za međunarodne studente moraju zadovoljiti sljedeće kriterije prihvatljivosti:

  • Državljanstvo: Kandidati trebaju biti državljani zemlje Commonwealtha koja ispunjava uvjete ili im je u jednoj od njih dodijeljen status izbjeglice. Alternativno, mogu biti britanske zaštićene osobe.
  • Prebivalište: Kandidati moraju biti stalni stanovnici zemlje Commonwealtha koja ispunjava uvjete.
  • Radno iskustvo: Prije predloženog početka stipendije potrebno je najmanje pet godina relevantnog radnog iskustva s punim ili ekvivalentnim skraćenim radnim vremenom u struci povezanoj s programom stipendije. Dobrovoljno radno iskustvo neće se uzeti u obzir za ispunjavanje ovog uvjeta.
  • Zapošljavanje: Kandidati moraju biti trenutno zaposleni i obvezani da će se vratiti u svoju organizaciju po završetku stipendije.
  • Reference: Za prijavu su obavezne dvije preporuke, od kojih je jedna od trenutnog poslodavca.
    Prethodne stipendije: Kandidati ne smiju primati profesionalnu stipendiju Commonwealtha u zadnjih pet godina u trenutku prihvaćanja nagrade.
  • Akademski programi: Stipendija nije namijenjena za akademsko istraživanje ili studijske svrhe. Dok se akademici mogu prijaviti, njihov fokus bi trebao biti na programima akademskog upravljanja, a ne na istraživanju ili tečajevima koji se odnose na njihov predmet istraživanja.
  • Dostupnost: uspješni kandidati trebaju biti dostupni za početak i završetak stipendije unutar navedenih datuma.

Ispunjavanjem ovih uvjeta, kandidati će imati pravo podnijeti zahtjev za Commonwealth Professional Fellowships for International Students, pružajući im vrijednu priliku za profesionalni razvoj i međunarodnu suradnju.

Postupak prijave:

Kako bi se prijavili za Commonwealth Professional Fellowships, zainteresirani kandidati moraju ispuniti online obrazac za prijavu i dostaviti sve tražene podatke do navedenog roka. Stipendije će se dodjeljivati u trajanju od šest tjedana do tri mjeseca, počevši od veljače 2024.

Podnositelji zahtjeva trebaju biti svjesni da su sve stipendije u krugu 2023./24. usmjerene na odobrena tematska područja, pa se stoga od potencijalnih stipendista zahtijeva da budu stručnjaci koji rade na srodnim pitanjima.

U obrascu za prijavu od kandidata će se tražiti da navedu sljedeće podatke:

  1. Navedite sve stečene dodiplomske i poslijediplomske sveučilišne kvalifikacije, ako postoje.
  2. Navedite do 10 publikacija i nagrada, ako je primjenjivo.
  3. Navedite pojedinosti o njihovoj povijesti zaposlenja i objasnite kako je svaki posao relevantan za predloženi program stipendiranja umUjedinjenom Kraljevstvu (do 100 riječi po zaposlenju).
  4. Predstavite izjavu u kojoj naglašavate važnost svog prethodnog radnog iskustva za predloženu stipendiju (do 300 riječi).
  5. Navedite imena i položaje do tri suca koji mogu dati uvid u njihovu sposobnost da iskoriste stipendiju u Ujedinjenom Kraljevstvu i njihovu sposobnost postizanja razvojnog utjecaja nakon toga. Jedan od sudaca mora biti njihov trenutni poslodavac.
  6. Uključite izjavu o utjecaju na razvoj u četiri dijela, gdje prvi dio (do 200 riječi) objašnjava kako se predložena stipendija usklađuje s ciljevima COP 26 i SDGs 7, 13 i 14 pridonoseći smanjenju ovisnosti o fosilnim gorivima, snižavajući stope onečišćenja zraka ili promicanje očuvanja mora.
  7. Opišite povezanost predložene stipendije s pitanjima razvoja na globalnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini, posebno onima koja se odnose na temu klimatskih promjena i šireg sektora.

Pružanjem sveobuhvatnih i pronicljivih informacija u svojim prijavama, potencijalni stipendisti mogu povećati svoje šanse da budu uzeti u obzir za prestižne profesionalne stipendije Commonwealtha i krenuti na transformativno profesionalno putovanje.

Rok za prijavu: 16. kolovoza 2023

Primijeni sada